Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Pasta z jajek i sardynek

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 min
Liczba porcji:
4-6
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 puszka sardynek w oleju 125 g (90 g sardynek po osączeniu)
  • 50 g gęstego majonezu (1 czubata łyżka)
  • 0,5 łyżeczki drobnej soli
  • pieprz do smaku ( niecałe 0,5 łyżeczki)
  • 0,5 pęczka szczypiorku do posypania
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Blender ręczny – zestaw MBL-11
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – 0,5 pęczka szczypiorku posiekać. 1 puszkę (125 g) sardynek otworzyć, osączyć z oleju.

Krok 2 – W naczyniu miksującym umieścić nóż, włożyć 5 jajek przekrojonych na połówki, dodać ok. 90 g sardynek osączonych z oleju, 1 czubatą łyżkę majonezu. Dodać 0,5 łyżeczki soli i solidną szczyptę pieprzu. Zamknąć pokrywę dzbanka, zamknąć zaślepkę, posiekać – czas 15 sekund, prędkość 4.

Krok 3 – Otworzyć pokrywę dzbanka, za pomocą łopatki zebrać posiekaną pastę ze ścianek naczynia. Zamknąć pokrywę dzbanka, wymieszać pastę – czas 20 sekund, prędkość 4.

Krok 4 – Otworzyć pokrywę dzbanka, za pomocą łopatki przełożyć pastę do innego naczynia. Posypać posiekanym szczypiorkiem.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Ciasto leśny mech
Faszerowane grzybki z jajek
Domowa kostka rosołowa z warzyw
Pasta z jajek i awokado