Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Pasta jajeczna z serem i ogórkiem kiszonym

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 minut
Liczba porcji:
5-6
Czas gotowania:
15 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
  • koszyczek
  • naczynie do gotowania na parze
Składniki:
  • 4 jajka
  • 140 g ogórka kiszonego
  • 100 g sera żółtego tartego
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu czarnego mielonego
  • 50 g majonezu
  • 15 g musztardy sarepskiej
  • 1300 g wody
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Przygotowanie:
  1. Do naczynia miksującego włożyć koszyczek, a do niego 4 jajka. Wlać 1300 g wody. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, ugotować jajka na twardo. Opcja na parze, czas 10 minut.
  2. Zdjąć pokrywę, przy pomocy miarki wyjąć koszyk, jajka ostudzić, obrać ze skorupki.
  3. W naczyniu miksującym zamontować nóż. Odważyć 140 g ogórka kiszonego, dodać ugotowane wcześniej 4 jajka. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, rozdrobnić wszystko. Czas 7 sekund, prędkość 5.
  4. Zdjąć pokrywę, dodać 100 g sera żółtego tartego , szczyptę soli, szczyptę czarnego mielonego pieprzu, 50 g majonezu i 15 g musztardy sarepskiej. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, wszystko razem wymieszać. Czas 5 sekund, prędkość 5.
  5. Zdjąć pokrywę, pasta kanapkowa jest już gotowa.
Udostępnij:
3.8 5 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Kawa mleczna
Syrop miętowy
Jabłka na parze
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango