Przepis nadesłany przez: Joanna Szustakiewicz
Dodaj do ulubionych
Favorite

Muffinki z dynią

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
25 minut
Liczba porcji:
ok. 15 sztuk
Czas pieczenia:
25 minut
Składniki:
  • 30 dag miąższu dyni
  • 25 dag mąki pszennej
  • 1/3 szklanki cukru kryształu
  • 2 jajka
  • 1/3 szklanki oleju
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • pestki słonecznika do posypania
Dodatkowe:

15 sztuk papilotek lub foremek na muffinki

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Mikser z misą obrotową MMR-16Z
Zobacz więcej
Piekarnik elektryczny MPM-45-BO-20
Zobacz więcej
Wskazówki:
  • Muffinki przed pieczeniem posypać pestkami słonecznika
Przygotowanie:
  1. Miąższ z dyni (30 g) pokroić w kostkę.
  2. Kawałki miąższu włożyć do rondelka i zalać kilkoma łyżkami wody.
  3. Rondelek postawić na ogniu, usmażyć do miękkości, następnie zestawić z ognia i wystudzić.
  4. Dynię zblendować.
  5. 2 jajka i 1/3 łyżki oleju zmiksować. Dodać wymieszane razem suche składniki: 1/3 szklanki cukru, 25 dag mąki pszennej oraz 2 łyżeczki proszku do pieczenia, wymieszać łyżką lub mikserem. Na koniec dodać mus z dyni.
  6. Ciasto przelać do papilotek/foremek na muffinki do 3/4 ich wysokości.
  7. Piec ok. 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym
Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Omlet owsiany na słodko
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Jogurtowy sernik na zimno
Pesto z bazylii
Tarta lotaryńska
Kurczak po chińsku
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy