Muffinki przed pieczeniem posypać pestkami słonecznika
Przygotowanie:
Miąższ z dyni (30 g) pokroić w kostkę.
Kawałki miąższu włożyć do rondelka i zalać kilkoma łyżkami wody.
Rondelek postawić na ogniu, usmażyć do miękkości, następnie zestawić z ognia i wystudzić.
Dynię zblendować.
2 jajka i 1/3 łyżki oleju zmiksować. Dodać wymieszane razem suche składniki: 1/3 szklanki cukru, 25 dag mąki pszennej oraz 2 łyżeczki proszku do pieczenia, wymieszać łyżką lub mikserem. Na koniec dodać mus z dyni.
Ciasto przelać do papilotek/foremek na muffinki do 3/4 ich wysokości.
Piec ok. 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności. Więcej.