Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Mojito z ginem

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 min
Liczba porcji:
2-4
Przepis dla:
  • Sam Cook PSC-11
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 80 ml ginu
  • 400 ml sprite
  • garść liści mięty (ok. 20szt liści) + kilka listków do szklanek
  • 3 limonki
  • 30 g cukru pudru
  • kostki lodu (ok. 14-16 szt.)
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Blender ręczny – zestaw MBL-11
Zobacz więcej
Wskazówki:

Jeśli zamiast ginu użyjemy białego rumu, otrzymamy mojito klasyczne. Zamiast sprite można użyć szampana, ale należy go dodać dopiero do szklanek.

Przygotowanie:

Krok 1 – Przygotować produkty: liście mięty opłukać. Dwie limonki przekroić w cząstki (ósemki), jedną pokroić w plasterki.

Krok 2 – W naczyniu miksującym umieścić nóż, wsypać cukier, włożyć 2 limonki pokrojone w cząstki. Wlać gin. Zamknąć pokrywą dzbanka z zamkniętą zaślepką. Posiekać – czas 10 sekund, prędkość 5 .

Krok 3 – Otworzyć pokrywę dzbanka, wlać sprite, wymieszać – czas 20sekund, prędkość 3 obroty wsteczne.

Krok 4 – Do wysokich szklanek włożyć kostki lodu, włożyć plasterki limonki i po kilka listków mięty. Przez sitko wlać drink do szklanek.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Pierniczki z okienkiem
Masa makowa
Drożdżowa gwiazda z makiem
Drożdżowa choinka z makiem
Bezowe choinki
Sernik krówkowy na kruchym cieście
Sernik z rosą
Sałatka śledziowa z papryką
Ryba w zalewie octowej
Ryba w zalewie pomidorowej
Uszka z grzybami
Piernik „Last Minute”
Makowiec na kruchym spodzie
Makowiec japoński
Kulebiak z kapustą kiszoną i grzybami
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami
Drożdżowe pierogi z pieczarkowym farszem
Oponki serowe
Ciasteczka dyniowo marchewkowe
Torcik kokosowo-jagodowy na rumowym biszkopcie