Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Mojito z ginem

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 min
Liczba porcji:
2-4
Przepis dla:
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 80 ml ginu
  • 400 ml sprite
  • garść liści mięty (ok. 20szt liści) + kilka listków do szklanek
  • 3 limonki
  • 30 g cukru pudru
  • kostki lodu (ok. 14-16 szt.)
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Blender ręczny – zestaw MBL-11
Zobacz więcej
Wskazówki:

Jeśli zamiast ginu użyjemy białego rumu, otrzymamy mojito klasyczne. Zamiast sprite można użyć szampana, ale należy go dodać dopiero do szklanek.

Przygotowanie:

Krok 1 – Przygotować produkty: liście mięty opłukać. Dwie limonki przekroić w cząstki (ósemki), jedną pokroić w plasterki.

Krok 2 – W naczyniu miksującym umieścić nóż, wsypać cukier, włożyć 2 limonki pokrojone w cząstki. Wlać gin. Zamknąć pokrywą dzbanka z zamkniętą zaślepką. Posiekać – czas 10 sekund, prędkość 5 .

Krok 3 – Otworzyć pokrywę dzbanka, wlać sprite, wymieszać – czas 20sekund, prędkość 3 obroty wsteczne.

Krok 4 – Do wysokich szklanek włożyć kostki lodu, włożyć plasterki limonki i po kilka listków mięty. Przez sitko wlać drink do szklanek.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym
Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Omlet owsiany na słodko
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Jogurtowy sernik na zimno
Pesto z bazylii
Tarta lotaryńska
Kurczak po chińsku
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy