Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Mleko skondensowane niesłodzone

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 minut
Liczba porcji:
4
Czas gotowania:
5 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
Użyte akcesoria:
Składniki:
  • 50 g masła
  • 120 g wody
  • 150 g mleka w proszku
  • szczypta soli
Przygotowanie:
  1. Do naczynia miksującego założyć nóż . Wlać 120 g wody i włożyć 50 g masła. Zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Gotować – czas 5 minut, temperatura 85°C, prędkość 2.
  2. Otworzyć pokrywę dzbanka, dodać 150 g mleka w proszku, szczyptę soli. Zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Gotować – czas 5 minut, temperatura 85°C, prędkość 2.
  3. Następnie wymieszać – czas 10 sekund, prędkość 10.
  4. Otworzyć pokrywę dzbanka, mleko przelać do słoików i odstawić do ostygnięcia. Po około godzinie zamknąć słoiki, przechowywać w lodówce. 
Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Pierniczki z okienkiem
Masa makowa
Drożdżowa gwiazda z makiem
Drożdżowa choinka z makiem
Bezowe choinki
Sernik krówkowy na kruchym cieście
Sernik z rosą
Sałatka śledziowa z papryką
Ryba w zalewie octowej
Ryba w zalewie pomidorowej
Uszka z grzybami
Piernik „Last Minute”
Makowiec na kruchym spodzie
Makowiec japoński
Kulebiak z kapustą kiszoną i grzybami
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami
Drożdżowe pierogi z pieczarkowym farszem
Oponki serowe
Ciasteczka dyniowo marchewkowe
Torcik kokosowo-jagodowy na rumowym biszkopcie
Zielone kopytka
Napój z pietruszki
Sałatka z indyka
Napój czekoladowo-orzechowy