Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Mini pizza na cieście półfrancuskim

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
do 5 min + 60 min schlodzenie ciasta
Liczba porcji:
20
Czas pieczenia:
20 min
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 250 g sera białego półtłustego
  • 250 g mąki pszennej uniwersalnej
  • 200 g miękkiego masła
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka soli
  • 0,5 łyżeczki pieprzu
  • 2 -3 sztuki pomidorów
  • 15-20 oliwek (czarnych lub zielonych)
  • 100g salami w plasterkach lub innej wędliny
  • 100 g startego sera mozarella (lub innego tartego sera)
  • 100 g ketchupu
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Zestaw noży SNS-3
Zobacz więcej
Wskazówki:

Ciasto półfrancuskie można przygotować kilka godzin wcześniej (nawet dzień wcześniej) i surowe przechowywać w lodówce.

Przygotowanie:

Krok 1 – Przygotować produkty: pomidory umyć, pokroić w plasterki. Oliwki pokroić.

Krok 2 – W naczyniu miksującym umieścić nóż. Do naczynia włożyć biały ser i masło pokrojone na mniejsze kawałki, mąkę, jajko, sól i pieprz. Zamknąć pokrywę dzbanka, zmiksować ciasto – czas 30 sekund, prędkość 6.

Krok 3 – Otworzyć pokrywę dzbanka, za pomocą łopatki wyjąć ciasto do miski, przykryć pokrywką lub folią spożywczą, schłodzić w lodówce przynajmniej 1 godzinę.

Krok 4 – Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto wyłożyć na stolnicę, rozwałkować ciasto na grubość ok 0,5cm. Szklanką wycinać kółka, ułożyć je na blasze. Pozostałe skrawki ciasta zagnieść, ponownie rozwałkować i wyciąć kółka.

Krok 5 – Placki smarować ketchupem, układać na nich salami, plasterki pomidorów, posypać tartym serem i pokrojonymi oliwkami.  Mini pizze wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180˚C z termoobiegiem, piec przez około 20 minut. Wyjąć z piekarnika, chwilę przestudzić, zdjąć z blachy. Podawać gorące.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy
Ciasto Murzynek