Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Mini pizza na cieście półfrancuskim

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
do 5 min + 60 min schlodzenie ciasta
Liczba porcji:
20
Czas pieczenia:
20 min
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 250 g sera białego półtłustego
  • 250 g mąki pszennej uniwersalnej
  • 200 g miękkiego masła
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka soli
  • 0,5 łyżeczki pieprzu
  • 2 -3 sztuki pomidorów
  • 15-20 oliwek (czarnych lub zielonych)
  • 100g salami w plasterkach lub innej wędliny
  • 100 g startego sera mozarella (lub innego tartego sera)
  • 100 g ketchupu
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Zestaw noży SNS-3
Zobacz więcej
Wskazówki:

Ciasto półfrancuskie można przygotować kilka godzin wcześniej (nawet dzień wcześniej) i surowe przechowywać w lodówce.

Przygotowanie:

Krok 1 – Przygotować produkty: pomidory umyć, pokroić w plasterki. Oliwki pokroić.

Krok 2 – W naczyniu miksującym umieścić nóż. Do naczynia włożyć biały ser i masło pokrojone na mniejsze kawałki, mąkę, jajko, sól i pieprz. Zamknąć pokrywę dzbanka, zmiksować ciasto – czas 30 sekund, prędkość 6.

Krok 3 – Otworzyć pokrywę dzbanka, za pomocą łopatki wyjąć ciasto do miski, przykryć pokrywką lub folią spożywczą, schłodzić w lodówce przynajmniej 1 godzinę.

Krok 4 – Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto wyłożyć na stolnicę, rozwałkować ciasto na grubość ok 0,5cm. Szklanką wycinać kółka, ułożyć je na blasze. Pozostałe skrawki ciasta zagnieść, ponownie rozwałkować i wyciąć kółka.

Krok 5 – Placki smarować ketchupem, układać na nich salami, plasterki pomidorów, posypać tartym serem i pokrojonymi oliwkami.  Mini pizze wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180˚C z termoobiegiem, piec przez około 20 minut. Wyjąć z piekarnika, chwilę przestudzić, zdjąć z blachy. Podawać gorące.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Zupa grochowa
Płatki ryżowe z prażonym jabłkiem i cynamonem
Sałatka ziemniaczana z musztardą
Krokiety ziemniaczane z farszem pieczarkowym
Pieczony schab w marynacie jogurtowej
Jaglanka z masłem orzechowym i bananem
Odrywany chlebek czosnkowo- ziołowy
Pieczeń rzymska z jajkiem
Pasztet w słoiku
Nuggetsy z pieczarek
Pasztet z selera i warzyw
Śniadaniowe placki szpinakowe
Wegańska pasta z czerwonej fasoli
Szare kluski okraszone cebulą i kiełbasą
Trufle czekoladowe z malinami i migdałami
Gorąca czekolada z bitą śmietaną
Szybka babka z kakao
Jagodzianki
Ciasto z patelni z jabłkami
Ciasto jajko sadzone bez pieczenia
Babka ziemniaczana
Makaron do rosołu
Syrop dyniowo – korzenny (pumpkin spice)
Placki drożdżowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
 Donuty – amerykańskie pączki
Kremowa zupa kurkowa
Paprykarz szczeciński
Panna cotta z sosem owocowym
Zimowa herbata
Krokiety z mięsem mielonym, pieczarkami i serem
Krokiety z jajkiem i pieczarkami
Szybkie maślane ciastka
Hinduski napój Lassi
Krewetki w sosie curry z mango
Jednogarnkowe danie z piersi kurczaka, białej fasoli i warzyw
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Śledzie w oleju z cebulą i papryką
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście
Kruche maślane korzenne ciasteczka (bez jajek)
Drożdżowa strucla z jabłkami
Gofry piernikowe
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Podpłomyki
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kisiel z brzoskwiniami
Kawa mleczna
Syrop miętowy
Jabłka na parze
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką