Przygotowanie:
Krok 1 – Przygotować produkty: pomidory umyć, pokroić w plasterki. Oliwki pokroić.
Krok 2 – W naczyniu miksującym umieścić nóż. Do naczynia włożyć biały ser i masło pokrojone na mniejsze kawałki, mąkę, jajko, sól i pieprz. Zamknąć pokrywę dzbanka, zmiksować ciasto – czas 30 sekund, prędkość 6.
Krok 3 – Otworzyć pokrywę dzbanka, za pomocą łopatki wyjąć ciasto do miski, przykryć pokrywką lub folią spożywczą, schłodzić w lodówce przynajmniej 1 godzinę.
Krok 4 – Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto wyłożyć na stolnicę, rozwałkować ciasto na grubość ok 0,5cm. Szklanką wycinać kółka, ułożyć je na blasze. Pozostałe skrawki ciasta zagnieść, ponownie rozwałkować i wyciąć kółka.
Krok 5 – Placki smarować ketchupem, układać na nich salami, plasterki pomidorów, posypać tartym serem i pokrojonymi oliwkami. Mini pizze wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180˚C z termoobiegiem, piec przez około 20 minut. Wyjąć z piekarnika, chwilę przestudzić, zdjąć z blachy. Podawać gorące.