Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Masło orzechowe

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
do 30 min
Liczba porcji:
-
Składniki:

• orzechy lub migdały (ok. 0,5 kg)
• olej

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Wyciskarka wolnoobrotowa MSO-12M
Zobacz więcej
Wyciskarka wolnoobrotowa MSO-16
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – Orzechy lub migdały zalać wodą i moczyć przez noc.
Krok 2 – Rano odcedzić wodę, przygotować wyciskarkę wolnoobrotową do pracy.
Krok 3 – Wkładać w otwór wsadowy po kilka sztuk orzechów/ migdałów tak aby sprzęt się nie zablokował. Można dodawać trochę wody bądź oleju w celu rozluźnienia konsystencji.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Pierniczki z okienkiem
Masa makowa
Drożdżowa gwiazda z makiem
Drożdżowa choinka z makiem
Bezowe choinki
Sernik krówkowy na kruchym cieście
Sernik z rosą
Sałatka śledziowa z papryką
Ryba w zalewie octowej
Ryba w zalewie pomidorowej
Uszka z grzybami
Piernik „Last Minute”
Makowiec na kruchym spodzie
Makowiec japoński
Kulebiak z kapustą kiszoną i grzybami
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami
Drożdżowe pierogi z pieczarkowym farszem
Oponki serowe
Ciasteczka dyniowo marchewkowe
Torcik kokosowo-jagodowy na rumowym biszkopcie
Zielone kopytka
Napój z pietruszki
Sałatka z indyka
Napój czekoladowo-orzechowy