Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Masło orzechowe

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
do 30 min
Liczba porcji:
-
Składniki:

• orzechy lub migdały (ok. 0,5 kg)
• olej

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Wyciskarka wolnoobrotowa MSO-12M
Zobacz więcej
Wyciskarka wolnoobrotowa MSO-16
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – Orzechy lub migdały zalać wodą i moczyć przez noc.
Krok 2 – Rano odcedzić wodę, przygotować wyciskarkę wolnoobrotową do pracy.
Krok 3 – Wkładać w otwór wsadowy po kilka sztuk orzechów/ migdałów tak aby sprzęt się nie zablokował. Można dodawać trochę wody bądź oleju w celu rozluźnienia konsystencji.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Sałatka z jajkiem i brokułem
Pasta jajeczna z serem i ogórkiem kiszonym
Zapiekane bagietki z farszem jajecznym
Ciasto drożdżowe z malinami i kruszonką
Pierś z kurczaka na kanapki
Babka majonezowa
Masło ziołowe
Makaron z łososiem w sosie śmietanowym
Szakszuka pomidorowa
Ciasto leśny mech
Faszerowane grzybki z jajek
Domowa kostka rosołowa z warzyw
Pasta z jajek i awokado