Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Makaron z truskawkami i serem

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 minut
Liczba porcji:
2
Czas gotowania:
20 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
Użyte akcesoria:
Składniki:
  • około 200 g makaronu penne (waga przed ugotowaniem)
  • 400 g truskawek
  • 50 g jogurtu naturalnego
  • 50 g białego sera
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Komplet garnków MGK-18
Zobacz więcej
Przygotowanie:
  1. Makaron ugotować w garnku według instrukcji na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzić na
    sitku.
  2. W naczyniu miksującym zamontować nóż. Włożyć 400 g truskawek i 50 g jogurtu naturalnego.
    Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Całość wymieszać na sos truskawkowy. Czas 2 minuty,
    prędkość 4.
  3. Zdjąć pokrywę. Ugotowany makaron przełożyć na talerz, całość polać sosem truskawkowym.
    Na wierzchu posypać pokruszonym białym serem.
Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Pierniczki z okienkiem
Masa makowa
Drożdżowa gwiazda z makiem
Drożdżowa choinka z makiem
Bezowe choinki
Sernik krówkowy na kruchym cieście
Sernik z rosą
Sałatka śledziowa z papryką
Ryba w zalewie octowej
Ryba w zalewie pomidorowej
Uszka z grzybami
Piernik „Last Minute”
Makowiec na kruchym spodzie
Makowiec japoński
Kulebiak z kapustą kiszoną i grzybami
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami
Drożdżowe pierogi z pieczarkowym farszem
Oponki serowe
Ciasteczka dyniowo marchewkowe
Torcik kokosowo-jagodowy na rumowym biszkopcie
Napój czekoladowo-orzechowy