Przygotowanie:
Krok 1 – Przygotować produkty: szalotkę i czosnek obrać, szalotkę przekroić na mniejsze części.
Krok 2 – Makaron gotować zgodnie z przepisem na opakowaniu w osolonej wodzie.
Krok 3 – Do naczynia miksującego włożyć nóż , włożyć cebulę, czosnek i chilli. Zamknąć pokrywę dzbanka z zamkniętą zaślepką, posiekać – czas 6 sekund, prędkość 6.
Krok 4 – Otworzyć pokrywę, za pomocą łopatki zebrać cebulę i czosnek ze ścian naczynia. Dodać masło, zamknąć pokrywę, otworzyć zaślepkę. Podsmażyć – temperatura 120˚C, czas 5 minut, prędkość 1, obroty wsteczne.
Krok 5 – Przez otwór w pokrywie wlać białe wino – gotować – temperatura 100˚C, czas 5 minuty, prędkość 1, obroty wsteczne.
Krok 6 – Otworzyć pokrywę dzbanka, do sosu włożyć krewetki, dodać sól i pieprz. Zamknąć pokrywę, zamknąć zaślepkę, gotować – temperatura 100˚C, czas 5 minut, prędkość 1.
Krok 7 – Obroty wsteczne.
Krok 8 – Otworzyć pokrywę, wyporcjować sos na gorący makaron, posypać świeżą kolendrą