Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Łosoś ze szparagami na parze

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 minut
Liczba porcji:
3
Czas gotowania:
15 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
  • naczynie do gotowania na parze
Składniki:
  • 400 g filetu łososia
  • 1 pęczek szparagów
  • 1 cytryna
  • kilka gałązek świeżego koperku
  • 30 g masła
  • 10 g czosnku
  • 1000 g wody
  • papier do pieczenia
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Przygotowanie:
  1. W naczyniu miksującym zamontować nóż. Dodać 30 g masła, 10 g czosnku i gałązki świeżego koperku. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Wymieszać wszystko razem. Czas 10 sekund, prędkość 4.
  2. Zdjąć pokrywę. Masło wyjąć na talerzyk, naczynie umyć.
  3. Do naczynia miksującego wlać 1000 g wody, na górę zamontować naczynie do gotowania na parze. Na dolny koszyk położyć kawałek papieru do pieczenia.
  4. 400 g filetu łososia pokroić w plasterki, natrzeć przygotowanym wcześniej masłem z czosnkiem i koperkiem, skropić sokiem z połowy cytryny.
  5. Łososia położyć na papierze do pieczenia na dolnym koszyku. Na górnym koszyku ułożyć obok siebie szparagi (odłamać od nich zgrubiałe końce).
  6. Naczynie do gotowania na parze zakryć pokrywką, ugotować warzywa i rybę. Opcja na parze, czas 15 minut.
  7. Na talerzu ułożyć szparagi, na to położyć filety łososia, wierzch udekorować plasterkami z pozostałej połówki cytryny.
Udostępnij:
4.5 2 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym
Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Omlet owsiany na słodko
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Jogurtowy sernik na zimno
Pesto z bazylii
Tarta lotaryńska
Kurczak po chińsku
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy