Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Łosoś ze szparagami na parze

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 minut
Liczba porcji:
3
Czas gotowania:
15 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
  • naczynie do gotowania na parze
Składniki:
  • 400 g filetu łososia
  • 1 pęczek szparagów
  • 1 cytryna
  • kilka gałązek świeżego koperku
  • 30 g masła
  • 10 g czosnku
  • 1000 g wody
  • papier do pieczenia
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Przygotowanie:
  1. W naczyniu miksującym zamontować nóż. Dodać 30 g masła, 10 g czosnku i gałązki świeżego koperku. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Wymieszać wszystko razem. Czas 10 sekund, prędkość 4.
  2. Zdjąć pokrywę. Masło wyjąć na talerzyk, naczynie umyć.
  3. Do naczynia miksującego wlać 1000 g wody, na górę zamontować naczynie do gotowania na parze. Na dolny koszyk położyć kawałek papieru do pieczenia.
  4. 400 g filetu łososia pokroić w plasterki, natrzeć przygotowanym wcześniej masłem z czosnkiem i koperkiem, skropić sokiem z połowy cytryny.
  5. Łososia położyć na papierze do pieczenia na dolnym koszyku. Na górnym koszyku ułożyć obok siebie szparagi (odłamać od nich zgrubiałe końce).
  6. Naczynie do gotowania na parze zakryć pokrywką, ugotować warzywa i rybę. Opcja na parze, czas 15 minut.
  7. Na talerzu ułożyć szparagi, na to położyć filety łososia, wierzch udekorować plasterkami z pozostałej połówki cytryny.
Udostępnij:
4.7 3 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Szare kluski okraszone cebulą i kiełbasą
Trufle czekoladowe z malinami i migdałami
Gorąca czekolada z bitą śmietaną
Szybka babka z kakao
Jagodzianki
Ciasto z patelni z jabłkami
Ciasto jajko sadzone bez pieczenia
Babka ziemniaczana
Makaron do rosołu
Syrop dyniowo – korzenny (pumpkin spice)
Placki drożdżowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
 Donuty – amerykańskie pączki
Kremowa zupa kurkowa
Paprykarz szczeciński
Panna cotta z sosem owocowym
Zimowa herbata
Krokiety z mięsem mielonym, pieczarkami i serem
Krokiety z jajkiem i pieczarkami
Szybkie maślane ciastka
Hinduski napój Lassi
Krewetki w sosie curry z mango
Jednogarnkowe danie z piersi kurczaka, białej fasoli i warzyw
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Śledzie w oleju z cebulą i papryką
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście
Kruche maślane korzenne ciasteczka (bez jajek)
Drożdżowa strucla z jabłkami
Gofry piernikowe
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Podpłomyki
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kisiel z brzoskwiniami
Kawa mleczna
Syrop miętowy
Jabłka na parze
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką