Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Lody truskawkowe bez mrożenia

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 min
Liczba porcji:
4
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • Sam Cook PSC-11
Użyte akcesoria:
  • nóż
  • mieszadło
Składniki:

 

  • 450 g mrożonych truskawek
  • 100 g cukru pudru
  • 175 ml śmietanki 30%
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Wskazówki:

Zamiast truskawek można użyć innych mrożonych, drobnych owoców bez pestek: wiśni, jagód, obranych, pokrojonych i zamrożonych pomarańczy, malin itp.

Lody  można przechowywać w zamrażarce. Będą wówczas zbyt twarde do podania – należy je wyjąć kilka minut wcześniej przed podaniem.

Przygotowanie:

Krok 1 – W naczyniu miksującym umieścić nóż. Włożyć truskawki i cukier puder,  zamknąć pokrywę dzbanka z zamkniętą zaślepką. Zmiksować – czas 15 sekund, prędkość 8.

Krok 2 – Otworzyć pokrywę dzbanka, za pomocą łopatki przemieszać masę. Zamknąć pokrywę dzbanka z zamkniętą zaślepką. Zmiksować – czas 15 sekund, prędkość 8.

Krok 3 – Otworzyć pokrywę dzbanka, za pomocą łopatki zebrać masę ze ścianek. Wlać śmietankę, zamknąć pokrywę dzbanka, zmiksować lody – czas 40 sekund, prędkość 5.

Krok 4 – Otworzyć pokrywę dzbanka, za pomocą łopatki przełożyć lody do pucharków, udekorować owocami, świeżą miętą itp.

Udostępnij:
2.8 6 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Ciasto leśny mech
Faszerowane grzybki z jajek
Domowa kostka rosołowa z warzyw
Pasta z jajek i awokado