Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Likier jajeczny

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 minut
Liczba porcji:
ok. 900 ml likieru
Czas gotowania:
8 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
Użyte akcesoria:
  • mieszadło
Składniki:
  • 6 żółtek jaj
  • 250 g cukru
  • 290 g  mleka skondensowanego niesłodzonego
  • 250 g wódki

 

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Przygotowanie:

1. Do naczynia miksującego wbić 6 żółtek jaj, wsypać 250 g cukru, wlać 290 g mleka skondensowanego niesłodzonego i 250 g wódki. Zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką.

2. Całość wymieszać i podgrzać. Temperatura 70°C, czas 8 minut, prędkość 2.

 4. Zdjąć pokrywę. Likier jest gotowy. Przelać go do butelki, wystudzić. Przestudzony likier przechowywać w lodówce.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Faszerowane grzybki z jajek
Domowa kostka rosołowa z warzyw
Pasta z jajek i awokado
Serowe placki z 3 składników