Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Likier jajeczny

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 minut
Liczba porcji:
ok. 900 ml likieru
Czas gotowania:
8 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
Użyte akcesoria:
Składniki:
  • 6 żółtek jaj
  • 250 g cukru
  • 290 g  mleka skondensowanego niesłodzonego
  • 250 g wódki

 

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Przygotowanie:

1. Do naczynia miksującego wbić 6 żółtek jaj, wsypać 250 g cukru, wlać 290 g mleka skondensowanego niesłodzonego i 250 g wódki. Zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką.

2. Całość wymieszać i podgrzać. Temperatura 70°C, czas 8 minut, prędkość 2.

 4. Zdjąć pokrywę. Likier jest gotowy. Przelać go do butelki, wystudzić. Przestudzony likier przechowywać w lodówce.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Pierniczki z okienkiem
Masa makowa
Drożdżowa gwiazda z makiem
Drożdżowa choinka z makiem
Bezowe choinki
Sernik krówkowy na kruchym cieście
Sernik z rosą
Sałatka śledziowa z papryką
Ryba w zalewie octowej
Ryba w zalewie pomidorowej
Uszka z grzybami
Piernik „Last Minute”
Makowiec na kruchym spodzie
Makowiec japoński
Kulebiak z kapustą kiszoną i grzybami
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami
Drożdżowe pierogi z pieczarkowym farszem
Oponki serowe
Ciasteczka dyniowo marchewkowe
Torcik kokosowo-jagodowy na rumowym biszkopcie
Zielone kopytka
Napój z pietruszki
Sałatka z indyka
Napój czekoladowo-orzechowy