Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Kruszonka do ciasta

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
do 5 min
Liczba porcji:
-
Składniki:

• 200 g mąki pszennej tortowej
• 100 g cukru
• 100 g masła ( w temperaturze pokojowej)

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Blender kielichowy MBL-15M
Zobacz więcej
Zestaw noży SNS-3
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1- Do naczynia miksującego założyć nóż.
Krok 2- Włożyć masło pokrojone na kilka kawałków oraz mąkę i cukier. Zamknąć pokrywę dzbanka.
Krok3- Mieszać kruszonkę – czas 20 sekund, obroty 5.
Krok 4- Otworzyć pokrywę dzbanka, wyjąć kruszonkę za pomocą łopatki. Przed wyłożeniem na np. ciasto – rozdrobnić w dłoniach.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Pierniczki z okienkiem
Masa makowa
Drożdżowa gwiazda z makiem
Drożdżowa choinka z makiem
Bezowe choinki
Sernik krówkowy na kruchym cieście
Sernik z rosą
Sałatka śledziowa z papryką
Ryba w zalewie octowej
Ryba w zalewie pomidorowej
Uszka z grzybami
Piernik „Last Minute”
Makowiec na kruchym spodzie
Makowiec japoński
Kulebiak z kapustą kiszoną i grzybami
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami
Drożdżowe pierogi z pieczarkowym farszem
Oponki serowe
Ciasteczka dyniowo marchewkowe
Torcik kokosowo-jagodowy na rumowym biszkopcie
Napój czekoladowo-orzechowy