Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Kruszonka do ciast

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
do 10 min
Liczba porcji:
10
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • Sam Cook PSC-11
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 200 g mąki pszennej tortowej
  • 100 g cukru
  • 100 g masła ( w temperaturze pokojowej)
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Wskazówki:

Niewykorzystaną na raz kruszonkę można zamrozić w szczelnym opakowaniu i przechowywać  do 3 miesięcy.

Przygotowanie:

Krok 1 – Do naczynia miksującego założyć nóż.

Krok 2 – Włożyć masło pokrojone na kilka kawałków oraz mąkę i cukier. Zamknąć pokrywę dzbanka.

Krok 3 – Mieszać kruszonkę – czas 20 sekund, obroty 5

Krok 4 – Otworzyć pokrywę dzbanka, wyjąć kruszonkę za pomocą łopatki. Przed wyłożeniem na np. ciasto – rozdrobnić w dłoniach.

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Blender kielichowy MBL-15M
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Pierniczki z okienkiem
Masa makowa
Drożdżowa gwiazda z makiem
Drożdżowa choinka z makiem
Bezowe choinki
Sernik krówkowy na kruchym cieście
Sernik z rosą
Sałatka śledziowa z papryką
Ryba w zalewie octowej
Ryba w zalewie pomidorowej
Uszka z grzybami
Piernik „Last Minute”
Makowiec na kruchym spodzie
Makowiec japoński
Kulebiak z kapustą kiszoną i grzybami
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami
Drożdżowe pierogi z pieczarkowym farszem
Oponki serowe
Ciasteczka dyniowo marchewkowe
Torcik kokosowo-jagodowy na rumowym biszkopcie
Zielone kopytka
Napój z pietruszki
Sałatka z indyka
Napój czekoladowo-orzechowy