Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Kruszonka do ciast

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
do 10 min
Liczba porcji:
10
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • Sam Cook PSC-11
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 200 g mąki pszennej tortowej
  • 100 g cukru
  • 100 g masła ( w temperaturze pokojowej)
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Wskazówki:

Niewykorzystaną na raz kruszonkę można zamrozić w szczelnym opakowaniu i przechowywać  do 3 miesięcy.

Przygotowanie:

Krok 1 – Do naczynia miksującego założyć nóż.

Krok 2 – Włożyć masło pokrojone na kilka kawałków oraz mąkę i cukier. Zamknąć pokrywę dzbanka.

Krok 3 – Mieszać kruszonkę – czas 20 sekund, obroty 5

Krok 4 – Otworzyć pokrywę dzbanka, wyjąć kruszonkę za pomocą łopatki. Przed wyłożeniem na np. ciasto – rozdrobnić w dłoniach.

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Blender kielichowy MBL-15M
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Pierś z kurczaka na kanapki
Babka majonezowa
Masło ziołowe
Makaron z łososiem w sosie śmietanowym
Szakszuka pomidorowa
Ciasto leśny mech
Faszerowane grzybki z jajek
Domowa kostka rosołowa z warzyw
Pasta z jajek i awokado