Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Krokiety z mięsem mielonym, pieczarkami i serem

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
30 minut
Liczba porcji:
około 10 krokietów
Czas smażenia:
30 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
  • mieszadło
  • tarcza
Składniki:
  • 250 g mąki pszennej
  • 3 jajka
  • 600 g mleka
  • 50 g masła
  • szczypta soli

Farsz:

  • 400 g mięsa mielonego wieprzowego
  • 300 g pieczarek
  • 50 g masła
  • 50 g olej
  • 5 g soli
  • pół łyżeczki ostrej mielonej papryki
  • pół łyżeczki słodkiej mielonej papryki
  • 100 g tartego sera mozzarella
Dodatkowe:
  • bułka tarta do panierki
  • 1 jajko do panierki
  • olej do smażenia krokietów
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Przygotowanie:
  1. W naczyniu miksującym zamontować nóż. Odważyć 50 g masła. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, rozpuścić masło. Temperatura 70°C, czas 2 minuty, prędkość 1.
  2. Zdjąć pokrywę, wsypać 250 g mąki pszennej, wbić 3 całe jajka, wlać 600 g mleka i wsypać szczyptę soli. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, wymieszać ciasto na naleśniki. Czas 1 minuta, prędkość 4.
  3. Zdjąć pokrywę, ciasto wylać do miski. Na nagrzanej patelni smażyć naleśniki na rumiano z obu stron.
  4. W naczyniu miksującym zamontować trzpień, a na niego tarczę do ścierania. Założyć pokrywę z popychaczem. Zetrzeć 300 g pieczarek. Czas 20 sekund, prędkość 5.
  5. Zdjąć pokrywę, wyjąć tarczę i trzpień. Zamontować mieszadło. Na dno naczynia pomiędzy pieczarki dodać 50 g masła.
  6. Założyć pokrywę z otwartą zaślepką, podsmażyć pieczarki. Temperatura 100°C, czas 7 minut, prędkość 1.
  7. W międzyczasie na patelnię wylać 50 g oleju, rozgrzać go. Dodać 400 g mięsa mielonego wieprzowego. Mięso podsmażyć, jak najbardziej rozdrabniając je przy pomocy silikonowej łopatki.
  8. Do mięsa mielonego dodać podsmażone w naczyniu miksującym pieczarki, wsypać 5 g soli, pół łyżeczki ostrej mielonej papryki i pół łyżeczki słodkiej mielonej papryki. Całość wymieszać i jeszcze chwilę podsmażyć.
  9. Do jeszcze gorącego farszu dodać 100 g tartego sera mozzarella, wymieszać.
  10. Na środku każdego naleśnika położyć odrobinę farszu, Dwa brzegi naleśnika zawinąć do środka, następnie zawinąć naleśnika w rulonik zaczynając od jednego z niezłożonych brzegów naleśnika.
  11. Do jednej miseczki wsypać bułkę tartą, do drugiej wbić całe jajko, rozklepać je przy pomocy widelca.
  12. Każdego krokieta obtoczyć w jajku, następnie w bułce tartej.
  13. Na patelnię wylać odrobinę oleju, rozgrzać go. Krokiety smażyć na rumiano z każdej strony.
Udostępnij:
4.7 3 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Szare kluski okraszone cebulą i kiełbasą
Trufle czekoladowe z malinami i migdałami
Gorąca czekolada z bitą śmietaną
Szybka babka z kakao
Jagodzianki
Ciasto z patelni z jabłkami
Ciasto jajko sadzone bez pieczenia
Babka ziemniaczana
Makaron do rosołu
Syrop dyniowo – korzenny (pumpkin spice)
Placki drożdżowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
 Donuty – amerykańskie pączki
Kremowa zupa kurkowa
Paprykarz szczeciński
Panna cotta z sosem owocowym
Zimowa herbata
Krokiety z jajkiem i pieczarkami
Szybkie maślane ciastka
Hinduski napój Lassi
Krewetki w sosie curry z mango
Jednogarnkowe danie z piersi kurczaka, białej fasoli i warzyw
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Śledzie w oleju z cebulą i papryką
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście
Kruche maślane korzenne ciasteczka (bez jajek)
Drożdżowa strucla z jabłkami
Gofry piernikowe
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Podpłomyki
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kisiel z brzoskwiniami
Kawa mleczna
Syrop miętowy
Jabłka na parze
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką