Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Kisiel z kiwi

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 minut
Liczba porcji:
4
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 500 g wody
  • 50 g mąki ziemniaczanej
  • 200 g kiwi obranych
  • opcjonalnie cukier lub miód
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Komplet garnków MGK-18
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Przygotowanie:
  1. Do naczynia miksującego założyć nóż. Wlać 500 g wody, dodać 50 g mąki, 200 g kiwi, opcjonalnie cukier lub miód. Zamknąć pokrywę dzbanka z zamkniętą  zaślepką.  Zmiksować – czas 30 sekund, prędkość 6.
  2. Gotować – temperatura 100°C, czas 10 minut, prędkość 1.
  3. Otworzyć pokrywę dzbanka, wyłożyć kisiel do salaterek / miseczek.
Udostępnij:
4.3 4 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
2 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Bartek

Kisiel robiony ale coś nie wyszło podwójne składniki co do grama. I gotowanie i nawet misa się przypaliła a nie wygląda jak ze zdjęcia.. Nigdy więcej tego przepisu.

IMG_20230228_191114.jpg
Zobacz również
Pesto z bazylii
Tarta lotaryńska
Kurczak po chińsku
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy