Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Kisiel z kiwi

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 minut
Liczba porcji:
4
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 500 g wody
  • 50 g mąki ziemniaczanej
  • 200 g kiwi obranych
  • opcjonalnie cukier lub miód
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Komplet garnków MGK-18
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Przygotowanie:
  1. Do naczynia miksującego założyć nóż. Wlać 500 g wody, dodać 50 g mąki, 200 g kiwi, opcjonalnie cukier lub miód. Zamknąć pokrywę dzbanka z zamkniętą  zaślepką.  Zmiksować – czas 30 sekund, prędkość 6.
  2. Gotować – temperatura 100°C, czas 10 minut, prędkość 1.
  3. Otworzyć pokrywę dzbanka, wyłożyć kisiel do salaterek / miseczek.
Udostępnij:
5 2 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
2 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Bartek

Kisiel robiony ale coś nie wyszło podwójne składniki co do grama. I gotowanie i nawet misa się przypaliła a nie wygląda jak ze zdjęcia.. Nigdy więcej tego przepisu.

IMG_20230228_191114.jpg
Zobacz również
Sałatka z jajkiem i brokułem
Pasta jajeczna z serem i ogórkiem kiszonym
Zapiekane bagietki z farszem jajecznym
Ciasto drożdżowe z malinami i kruszonką
Pierś z kurczaka na kanapki
Babka majonezowa
Masło ziołowe
Makaron z łososiem w sosie śmietanowym
Szakszuka pomidorowa
Ciasto leśny mech
Faszerowane grzybki z jajek
Domowa kostka rosołowa z warzyw
Pasta z jajek i awokado