Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Kawa mrożona z alkoholem

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
do 30 min
Liczba porcji:
4
Składniki:

• 1 szklanka mocnej, schłodzonej w lodówce kawy
• ¼ szklanki kremu alkoholowego z orzechów włoskich
• ½ szklanki śmietany kremówki
• 1/2 szklanki migdałów
• lód w kostkach

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Blender kielichowy MBL-15M
Zobacz więcej
Blender ręczny – zestaw MBL-11
Zobacz więcej
Wskazówki:

Można udekorować szklankę czekoladą lub karmelem.

Przygotowanie:

Krok 1 – Kawę zmiksować w blenderze z kremem orzechowym, dodać kostki lodu.
Krok 2 – Następnie dodać śmietanę i ponownie zmiksować.
Krok 3 – Podawać w wysokich szklankach, posypane pokruszonymi migdałami.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Kawa mleczna
Syrop miętowy
Jabłka na parze
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango