Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Kawa kuloodporna

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 minut
Liczba porcji:
1
Czas gotowania:
1 minuta
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 250 g zaparzonej gorącej kawy (ulubiona kawa, zaparzona wrzątkiem, bez mleka i cukru)
  • 10 g oleju kokosowego
  • opcjonalnie 5 g erytrytolu
  • 20 g masła
  • szczypta cynamonu
  • szczypta mielonego kardamonu
  • szczypta imbiru
  • opcjonalne 10 g mleczka kokosowego
Wskazówki:

Uwaga, kawa jest gorąca!!!

Przygotowanie:

1. W naczyniu miksującym zamontować nóż. Wlać 250 g zaparzonej wrzącej kawy, dodać 20 g masła, 10 g oleju kokosowego, szczyptę cynamonu, szczyptę mielonego kardamonu, szczyptę imbiru i opcjonalnie 5 g erytrytolu. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, podgrzać kawę. Temperatura 90°C, czas 1 minuta i 15 sekund, prędkość 1.

2. Na tym etapie można otworzyć zaślepkę i wlać 10 g mleczka kokosowego, zamknąć zaślepkę (można ten składnik pominąć). Zmiksować kawę, by powstała pianka. Czas 8 sekund, prędkość 8.

3. Zdjąć pokrywę. Kawę przelać do szklanki.

Udostępnij:
4.5 2 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Szare kluski okraszone cebulą i kiełbasą
Trufle czekoladowe z malinami i migdałami
Gorąca czekolada z bitą śmietaną
Szybka babka z kakao
Jagodzianki
Ciasto z patelni z jabłkami
Ciasto jajko sadzone bez pieczenia
Babka ziemniaczana
Makaron do rosołu
Syrop dyniowo – korzenny (pumpkin spice)
Placki drożdżowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
 Donuty – amerykańskie pączki
Kremowa zupa kurkowa
Paprykarz szczeciński
Panna cotta z sosem owocowym
Zimowa herbata
Krokiety z mięsem mielonym, pieczarkami i serem
Krokiety z jajkiem i pieczarkami
Szybkie maślane ciastka
Hinduski napój Lassi
Krewetki w sosie curry z mango
Jednogarnkowe danie z piersi kurczaka, białej fasoli i warzyw
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Śledzie w oleju z cebulą i papryką
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście
Kruche maślane korzenne ciasteczka (bez jajek)
Drożdżowa strucla z jabłkami
Gofry piernikowe
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Podpłomyki
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kisiel z brzoskwiniami
Kawa mleczna
Syrop miętowy
Jabłka na parze
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką