Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Kawa kuloodporna

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 minut
Liczba porcji:
1
Czas gotowania:
1 minuta
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 250 g zaparzonej gorącej kawy (ulubiona kawa, zaparzona wrzątkiem, bez mleka i cukru)
  • 10 g oleju kokosowego
  • opcjonalnie 5 g erytrytolu
  • 20 g masła
  • szczypta cynamonu
  • szczypta mielonego kardamonu
  • szczypta imbiru
  • opcjonalne 10 g mleczka kokosowego
Wskazówki:

Uwaga, kawa jest gorąca!!!

Przygotowanie:

1. W naczyniu miksującym zamontować nóż. Wlać 250 g zaparzonej wrzącej kawy, dodać 20 g masła, 10 g oleju kokosowego, szczyptę cynamonu, szczyptę mielonego kardamonu, szczyptę imbiru i opcjonalnie 5 g erytrytolu. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, podgrzać kawę. Temperatura 90°C, czas 1 minuta i 15 sekund, prędkość 1.

2. Na tym etapie można otworzyć zaślepkę i wlać 10 g mleczka kokosowego, zamknąć zaślepkę (można ten składnik pominąć). Zmiksować kawę, by powstała pianka. Czas 8 sekund, prędkość 8.

3. Zdjąć pokrywę. Kawę przelać do szklanki.

Udostępnij:
5 1 vote
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym
Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Omlet owsiany na słodko
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Jogurtowy sernik na zimno
Pesto z bazylii
Tarta lotaryńska
Kurczak po chińsku
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy