Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Kaszotto z borowikami

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 minut
Liczba porcji:
4
Czas gotowania:
40 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 200 g cebuli
  • 30 g oleju
  • 300 g borowików pokrojonych na mniejsze kawałki
  • 500 g bulionu warzywnego
  • 2 ząbki czosnku
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • łyżeczka soli
  • 200 g kaszy jęczmiennej
Przygotowanie:
  1. Do naczynia miksującego założyć nóż, włożyć 200 g obranej cebuli, pokrojonej na ćwiartki oraz 2 ząbki czosnku. Zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Rozdrobnić – czas 10 sekund. prędkość 5.
  2. Otworzyć pokrywę. Dodać 30 g oleju, łopatką zgarnąć warzywa na dno misy. Zamknąć pokrywę z otwartą zaślepką. Smażyć – czas 5 minut, temp.100°C, prędkość 1.
  3. Otworzyć pokrywę. Dodać 300 g pokrojonych na mniejsze kawałki borowików. Zamknąć pokrywę z otwartą zaślepką. Smażyć – czas 5 minut, temp. 100°C, prędkość 1.
  4. Otworzyć pokrywę. Do misy dodać 500 g bulionu, ½ łyżeczki pieprzu, łyżeczkę soli. Zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Gotować – czas 10 minut. temp. 100°C. prędkość 1.
  5. Otworzyć pokrywę. Do misy dodać 200 g kaszy jęczmiennej. Zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Gotować – czas 20 minut, temp. 90°C, prędkość 1.
  6. Otworzyć pokrywę, doprawić do smaku. Podawać na gorąco.
Udostępnij:
5 1 vote
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym
Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Omlet owsiany na słodko
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Jogurtowy sernik na zimno
Pesto z bazylii
Tarta lotaryńska
Kurczak po chińsku
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy