Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Kaszotto z borowikami

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 minut
Liczba porcji:
4
Czas gotowania:
40 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 200 g cebuli
  • 30 g oleju
  • 300 g borowików pokrojonych na mniejsze kawałki
  • 500 g bulionu warzywnego
  • 2 ząbki czosnku
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • łyżeczka soli
  • 200 g kaszy jęczmiennej
Przygotowanie:
  1. Do naczynia miksującego założyć nóż, włożyć 200 g obranej cebuli, pokrojonej na ćwiartki oraz 2 ząbki czosnku. Zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Rozdrobnić – czas 10 sekund. prędkość 5.
  2. Otworzyć pokrywę. Dodać 30 g oleju, łopatką zgarnąć warzywa na dno misy. Zamknąć pokrywę z otwartą zaślepką. Smażyć – czas 5 minut, temp.100°C, prędkość 1.
  3. Otworzyć pokrywę. Dodać 300 g pokrojonych na mniejsze kawałki borowików. Zamknąć pokrywę z otwartą zaślepką. Smażyć – czas 5 minut, temp. 100°C, prędkość 1.
  4. Otworzyć pokrywę. Do misy dodać 500 g bulionu, ½ łyżeczki pieprzu, łyżeczkę soli. Zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Gotować – czas 10 minut. temp. 100°C. prędkość 1.
  5. Otworzyć pokrywę. Do misy dodać 200 g kaszy jęczmiennej. Zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Gotować – czas 20 minut, temp. 90°C, prędkość 1.
  6. Otworzyć pokrywę, doprawić do smaku. Podawać na gorąco.
Udostępnij:
5 2 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Szare kluski okraszone cebulą i kiełbasą
Trufle czekoladowe z malinami i migdałami
Gorąca czekolada z bitą śmietaną
Szybka babka z kakao
Jagodzianki
Ciasto z patelni z jabłkami
Ciasto jajko sadzone bez pieczenia
Babka ziemniaczana
Makaron do rosołu
Syrop dyniowo – korzenny (pumpkin spice)
Placki drożdżowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
 Donuty – amerykańskie pączki
Kremowa zupa kurkowa
Paprykarz szczeciński
Panna cotta z sosem owocowym
Zimowa herbata
Krokiety z mięsem mielonym, pieczarkami i serem
Krokiety z jajkiem i pieczarkami
Szybkie maślane ciastka
Hinduski napój Lassi
Krewetki w sosie curry z mango
Jednogarnkowe danie z piersi kurczaka, białej fasoli i warzyw
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Śledzie w oleju z cebulą i papryką
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście
Kruche maślane korzenne ciasteczka (bez jajek)
Drożdżowa strucla z jabłkami
Gofry piernikowe
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Podpłomyki
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kisiel z brzoskwiniami
Kawa mleczna
Syrop miętowy
Jabłka na parze
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką