Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Kasza bulgur z pstrągiem i warzywami

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 min
Liczba porcji:
4
Czas gotowania:
30 min
Przepis dla:
  • iCoook MRK-28
Użyte akcesoria:
  • nóż
  • mieszadło
  • tarcza
  • koszyczek
Składniki:
  • 400 g fileta pstrąga tęczowego
  • 200 g kaszy bulgur
  • 1,2 litra wody
  • 1 płaska łyżka soli do gotowania kaszy
  • 100 g pora (biała część)
  • 120 g marchwi
  • 100 g papryki czerwonej świeżej
  • 2 ząbki czosnku
  • 30 g oleju
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 łyżeczka soli
  • 0,5 łyżeczki pieprzu
  • 0,5 łyżeczki papryki słodkiej wędzonej
  • 0,5 łyżeczki czosnku granulowanego
  • 2 łyżki pestek słonecznika do posypania
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Zestaw młynków ręcznych do przypraw SMP-09
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – 400 g pstrąga umyć, przekroić na 4 części, przyprawić solą pieprzem, skropić sokiem z cytryny. W naczyniu do gotowania na parze ułożyć paski papieru do pieczenia tak, aby para mogła swobodnie krążyć. Na paskach papieru ułożyć kawałki pstrąga. Naczynie przykryć pokrywą.

Krok 2 – 200 g kaszy bulgur wsypać do koszyczka, przepłukać kaszę zimną wodą.

Krok 3 – Do naczynia miksującego nr 1 wlać 1,2 litra wody, wsypać 1 płaską łyżkę soli. Zamknąć pokrywkę, zamknąć zaślepkę. Zagotować wodę – Temperatura- 100˚C, czas 8 minut.

Krok 4 – Otworzyć pokrywę, do wody włożyć koszyczek z kaszą bulgur, na dzbanku ustawić pojemnik z rybą. Gotować na parze – gotowanie na parze, czas 10 minut.

Krok 5 – Zdjąć pojemnik z pstrągiem, za pomocą miarki wyjąć koszyczek z kaszą. Wodę wylać, dzbanek opłukać i osuszyć.

Krok 6 – Do naczynia nr 2 włożyć nóż oraz pęczek natki pietruszki porwany na mniejsze kawałki. Zamknąć pokrywę, zamknąć zaślepkę, posiekać natkę – czas 5 sekund, prędkość 10.

Krok 7 – Otworzyć pokrywę, wyjąć nóż, za pomocą łopatki przełożyć natkę do miseczki.

Krok 8 – 120 g marchwi obrać, 100 g papryki oczyścić z nasion. Marchew, paprykę i 100 g pora pokroić na mniejsze kawałki, włożyć do dzbanka nr 2 z nożem, dodać 2 ząbki czosnku. Zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką, posiekać – czas 7 sekund, prędkość 5.

Krok 9 – Otworzyć pokrywę, wyjąć nóż, założyć mieszadło. Łopatką zgarnąć warzywa ze ścianek, dodać 30 g oleju. Zamknąć pokrywkę, otworzyć zaślepkę. Poddusić warzywa – temperatura- 95˚C, czas 10 minut, prędkość 1.

Krok 10 – Otworzyć pokrywę, do warzyw dodać 1 czubatą łyżeczkę musztardy, 1 łyżeczkę soli, 0,5 łyżeczki pieprzu, 0,5 łyżeczki papryki słodkiej wędzonej, 0,5 łyżeczki czosnku granulowanego. Zamknąć pokrywę, wymieszać – temperatura – 95˚C, czas 3 minuty, prędkość 2.

Krok 11 – Z przestudzonego pstrąga zdjąć skórę, widelcem rozdzielić rybę na mniejsze kawałki, jeśli są ości – usunąć.

Krok 12 – Otworzyć pokrywę dzbanka z warzywami, do warzyw dodać ugotowaną kaszę, posiekaną natkę pietruszki oraz pstrąga. Zamknąć pokrywę, wymieszać danie – czas 1 minuta, prędkość 2.

Krok 13 – Podawać jako danie gorące lub na zimno jako sałatkę posypane pestkami słonecznika.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Zupa marokańska harira
Zupa włoska minestrone
Zupa azjatycka ramen
Zapiekana cukinia po meksykańsku
Sorbet truskawkowo- bananowy
Polędwiczki z kurczaka z ryżem i parmezanem
Pieczone brzoskwinie z owsianą kruszonką
Pełnoziarniste gofry
Kurczak z ryżem i warzywami
Fit naleśniki pełnoziarniste
Filety z kurczaka po grecku
Chlebek bananowy
Bananowe placuszki owsiane
Cocktail owocowy
Limoncello
Lody melonowe
Słodki chleb pandolce
Muffinki marchewkowo-migdałowe
Czarny burger z łososiem
Dorsz na parze z cebulą i oliwkami
Sałatka z ośmiornicy
Sorbet kawowy
Kurczak w pomarańczach
Kaczka z sosem malinowym
Pizza z mortadellą i burratą
Ravioli z szynką na kremie z zielonego groszku
Tagliatelle z pesto pistacjowym
Letnia sałatka z makaronu
Risotto ze szparagami, sosem z gorgonzoli i olejem bazyliowym
Sałatka Pantesca
Sałatka z komosy ryżowej
Letnia sałatka z kopru włoskiego i pomarańczy
Sałatka ziemniaczana z musztardą
Pieczony schab w marynacie jogurtowej
Odrywany chlebek czosnkowo- ziołowy
Pasztet w słoiku
Nuggetsy z pieczarek
Śniadaniowe placki szpinakowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
Panna cotta z sosem owocowym
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Drożdżowa strucla z jabłkami
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kawa mleczna
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
granita truskawkowa
Granita truskawkowa
Domowy krem pistacjowy
Czekolada  a’la dubajska
Domowe ciasto kataifi
Ciastka czekoladowe – Serca
Cenimy państwa prywatność
Ustawienia ciastek
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności. Więcej.
Dostosuj Tylko wymagane Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody
„Niezbędne” pliki cookie są wymagane dla działania strony. Zgoda na pozostałe kategorie, pomoże nam ulepszać działanie serwisu. Firmy trzecie, np.: Google, również zapisują pliki cookie. Więcej informacji: użycie danych oraz prywatność. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.
Niezbędne pliki cookies są konieczne do prawidłowego działania witryny.
Przechowują dane narzędzi analitycznych, np.: Google Analytics.
Przechowują dane związane z działaniem reklam.
Umożliwia wysyłanie do Google danych użytkownika związanych z reklamami.

Brak plików cookies.

Umożliwia wyświetlanie reklam spersonalizowanych.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek