Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Kanapki z krewetkami i sosem cytrynowym

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
do 30 min
Liczba porcji:
2
Składniki:

• 4 kromki pieczywa tostowego
• 2 plastry łagodnego żółtego sera
• 5 dkg krewetek koktajlowych

Do sosu:
• 3 łyżki majonezu
• 1 cytryna

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Opiekacz do kanapek MOP-35
Zobacz więcej
Zestaw noży na bloku magnetycznym SNS-4
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Sos:

Krok 1 – Cytrynę sparzyć, zetrzeć skórkę na bardzo drobnej tarce. Dodać do majonezu.
Krok 2 – Wycisnąć sok z cytryny, wymieszać z majonezem.

Kanapki:

Krok 1 – Ser i krewetki ułożyć pomiędzy kromki pieczywa.
Krok 2 – Piec w opiekaczu ok. 2 minuty. Podawać na ciepło z sosem cytrynowym

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Gulasz z polędwicy wieprzowej z cukinią
Jogurtowe ciasto z owocami
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy
Bułka z humusem buraczanym i warzywami
Omlety biszkoptowe ze śmietaną
Zapiekane bagietki z farszem jajecznym
Ciasto drożdżowe z malinami i kruszonką
Pierś z kurczaka na kanapki
Ciasto leśny mech
Babka Zebra
Babka Zebra
babka pomarańczowa
Wegańska drożdżowa babka pomarańczowa
Babka piaskowa
Babka drożdżowa