Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Jajka faszerowane z paluszkami krabowymi

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 min
Liczba porcji:
12 szt - połówek
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 6 jajek ugotowanych na twardo, obranych
  • 110 g paluszków krabowych
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 40 g gęstego majonezu ( 2 łyżki)
  • 30 g gęstego jogurtu naturalnego (1 pełna łyżka)
  • 0,5 łyżeczki soli
  • Szczypta pieprzu do smaku (ok ¼ łyżeczki)
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • Dodatkowo do dekoracji: kawałek świeżego ogórka, 2-3 rzodkiewki, gałązki koperku, kawałek świeżej papryki.
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Komplet garnków MGK-18
Zobacz więcej
Wskazówki:

Aby jajka nie ślizgały się na półmisku można ułożyć je np. na listkach rukoli, drobno pokrojonej sałacie lodowej lub kapuście pekińskiej.

Przygotowanie:

Krok 1 – 6 jajek przekroić na połówki, delikatnie wyjąć żółtka, białka ułożyć na półmisku płaską stroną do góry. 110 g paluszków krabowych obrać z folii, pokroić na mniejsze kawałki.

Krok 2 – W naczyniu miksującym umieścić nóż, włożyć żółtka z 6 jajek, 110 g paluszków krabowych pokrojonych na mniejsze kawałki. Dodać 40 g gęstego majonezu ( 2 łyżki), 30 g gęstego jogurtu (1 pełna łyżka), 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, 1 łyżkę soku z cytryny, 0,5 łyżeczki soli sporą szczyptę pieprzu (ok ¼ łyżeczki). Zamknąć pokrywę dzbanka, zamknąć zaślepkę, zmiksować – czas 15 sekund, prędkość 4.

Krok 3 – Otworzyć pokrywę, za pomocą łopatki zebrać masę ze ścian naczynia. Zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką, zmiksować ponownie – czas 10 sekund, prędkość 4.

Krok 4 – Otworzyć pokrywę dzbanka, za pomocą łyżeczki nakładać porcje pasty do połówek białek, wypełniając je i formując na nich kopczyki. Udekorować świeżym ogórkiem, kawałkami świeżej papryki, gałązkami koperku. Można również posypać szczypiorkiem czy drobnymi kiełkami.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Zupa grochowa
Płatki ryżowe z prażonym jabłkiem i cynamonem
Sałatka ziemniaczana z musztardą
Krokiety ziemniaczane z farszem pieczarkowym
Pieczony schab w marynacie jogurtowej
Jaglanka z masłem orzechowym i bananem
Odrywany chlebek czosnkowo- ziołowy
Pieczeń rzymska z jajkiem
Pasztet w słoiku
Nuggetsy z pieczarek
Pasztet z selera i warzyw
Śniadaniowe placki szpinakowe
Wegańska pasta z czerwonej fasoli
Szare kluski okraszone cebulą i kiełbasą
Trufle czekoladowe z malinami i migdałami
Gorąca czekolada z bitą śmietaną
Szybka babka z kakao
Jagodzianki
Ciasto z patelni z jabłkami
Ciasto jajko sadzone bez pieczenia
Babka ziemniaczana
Makaron do rosołu
Syrop dyniowo – korzenny (pumpkin spice)
Placki drożdżowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
 Donuty – amerykańskie pączki
Kremowa zupa kurkowa
Paprykarz szczeciński
Panna cotta z sosem owocowym
Zimowa herbata
Krokiety z mięsem mielonym, pieczarkami i serem
Krokiety z jajkiem i pieczarkami
Szybkie maślane ciastka
Hinduski napój Lassi
Krewetki w sosie curry z mango
Jednogarnkowe danie z piersi kurczaka, białej fasoli i warzyw
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Śledzie w oleju z cebulą i papryką
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście
Kruche maślane korzenne ciasteczka (bez jajek)
Drożdżowa strucla z jabłkami
Gofry piernikowe
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Podpłomyki
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kisiel z brzoskwiniami
Kawa mleczna
Syrop miętowy
Jabłka na parze
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką