Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Jajka faszerowane tuńczykiem

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
ok 15 minut
Liczba porcji:
10 porcji
Czas gotowania:
10 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
  • koszyczek
Składniki:
  • 5 jajek
  • 100 g tuńczyka w sosie własnym
  • 50 g majonezu
  • szczypta soli
  • szczypta czarnego mielonego pieprzu
  • kilka ciemnych oliwek do dekoracji
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Bambusowa deska do krojenia SDB-3
Zobacz więcej
Zestaw noży na bloku magnetycznym SNS-4
Zobacz więcej
Przygotowanie:
  1. Do koszyczka włożyć 5 jajek. Koszyczek włożyć do naczynia miksującego. Całość zalać wodą
    na tyle, aby pokryć nią jajka. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Ugotować jajka na twardo.
    Opcja na parze, czas 10 minut.
  2. Zdjąć pokrywę. Przy pomocy miarki wyjąć koszyczek, jajka wystudzić, obrać je ze skorupek. Z
    naczynia miksującego wylać wodę.
  3. Obrane ze skorupek jajka przekroić wzdłuż na pół, wyjąć z nich żółtka.
  4. W naczyniu miksującym zamontować nóż. Włożyć do naczynia żółtka jaj, 100 g odsączonego z
    zalewy tuńczyka w sosie własnym, 50 g majonezu, 20 g musztardy sarepskiej, wsypać szczyptę
    soli oraz szczyptę pieprzu czarnego mielonego. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką,
    Wymieszać farsz. Czas 45 sekund, prędkość 3.
  5. Zdjąć pokrywę. Połówki jaj nadziewać tuńczykowym farszem.
  6. Z ciemnych oliwek wyciąć kształt pająka, czyli oliwkę przekroić wzdłuż na pół, Jedna połówka
    to tułów, natomiast z drugiej wyciąć cienkie paski, to będą nogi.
  7. Tak przygotowane jajka najlepiej przed podaniem przechowywać w lodówce.
Udostępnij:
5 1 vote
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Zupa grochowa
Płatki ryżowe z prażonym jabłkiem i cynamonem
Sałatka ziemniaczana z musztardą
Krokiety ziemniaczane z farszem pieczarkowym
Pieczony schab w marynacie jogurtowej
Jaglanka z masłem orzechowym i bananem
Odrywany chlebek czosnkowo- ziołowy
Pieczeń rzymska z jajkiem
Pasztet w słoiku
Nuggetsy z pieczarek
Pasztet z selera i warzyw
Śniadaniowe placki szpinakowe
Wegańska pasta z czerwonej fasoli
Szare kluski okraszone cebulą i kiełbasą
Trufle czekoladowe z malinami i migdałami
Gorąca czekolada z bitą śmietaną
Szybka babka z kakao
Jagodzianki
Ciasto z patelni z jabłkami
Ciasto jajko sadzone bez pieczenia
Babka ziemniaczana
Makaron do rosołu
Syrop dyniowo – korzenny (pumpkin spice)
Placki drożdżowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
 Donuty – amerykańskie pączki
Kremowa zupa kurkowa
Paprykarz szczeciński
Panna cotta z sosem owocowym
Zimowa herbata
Krokiety z mięsem mielonym, pieczarkami i serem
Krokiety z jajkiem i pieczarkami
Szybkie maślane ciastka
Hinduski napój Lassi
Krewetki w sosie curry z mango
Jednogarnkowe danie z piersi kurczaka, białej fasoli i warzyw
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Śledzie w oleju z cebulą i papryką
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście
Kruche maślane korzenne ciasteczka (bez jajek)
Drożdżowa strucla z jabłkami
Gofry piernikowe
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Podpłomyki
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kisiel z brzoskwiniami
Kawa mleczna
Syrop miętowy
Jabłka na parze
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Cenimy państwa prywatność
Ustawienia ciastek
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności. Więcej.
Dostosuj Tylko wymagane Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody
„Niezbędne” pliki cookie są wymagane dla działania strony. Zgoda na pozostałe kategorie, pomoże nam ulepszać działanie serwisu. Firmy trzecie, np.: Google, również zapisują pliki cookie. Więcej informacji: użycie danych oraz prywatność. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.
Niezbędne pliki cookies są konieczne do prawidłowego działania witryny.
Przechowują dane narzędzi analitycznych, np.: Google Analytics.
Przechowują dane związane z działaniem reklam.
Umożliwia wysyłanie do Google danych użytkownika związanych z reklamami.

Brak plików cookies.

Umożliwia wyświetlanie reklam spersonalizowanych.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek