Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Jabłka w cieście

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 minut
Liczba porcji:
4
Czas pieczenia:
1 h
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
Użyte akcesoria:
Składniki:
  • 300 g mąki
  • 250 g mleka
  • 4 jajka
  • 20 g cukru waniliowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • olej roślinny do smażenia
  • cukier puder do posypania
  • 4-5 szt. jabłek obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w plastry o grubości około 3-5 mm
Dodatkowe:
  • Patelnia
  • widelec do przewracania placków
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Patelnia MPC-24/10/01
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Przygotowanie:
  1. Do naczynia miksującego założyć nóż. Wlać 250 g mleka, włożyć 4 jajka, 300 g mąki, 20 g cukru waniliowego, łyżeczkę proszku do pieczenia, szczyptę soli. Zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Miksować  – czas 20 sekund, prędkość 6.
  2. Otworzyć pokrywę dzbanka, przelać ciasto do innego naczynia. 
  3. Na patelni rozgrzać olej, Jabłka zanurzać w cieście i smażyć z każdej strony na złoty kolor. Usmażone jabłka odsączyć z nadmiaru tłuszczu za pomocą papierowego ręcznika. Podawać posypane cukrem pudrem. 
Udostępnij:
5 2 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Korzenne ciasto z cukinią
Muffinki z dynią
Angielski deser banoffee
Banany smażone w cieście
Bakalie w miodzie
Egipski budyń
Churros – paluchy ptysiowe
Masa na wafle
Racuchy na piwie
Jabłka smażone w cieście naleśnikowym
Kruche ciastka z marmoladą (bez jajek)
Kruche ciastka z marmoladą (bez jajek)
ptysie
Ptysie z kremem budyniowym
Pączki tradycyjne
Oponki serowe
Racuchy z twarogu
Koktajl z selerem naciowym, ananasem i pietruszką