Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Irlandzkie ciasteczka

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
do 1 h
Liczba porcji:
10
Czas pieczenia:
8 min
Składniki:

• 200 g mąki pszennej
• 100 g maki kukurydzianej
• 100 g cukru
• 210 g miękkiego masła
• 3 łyżki soku z cytryny
• 10 łyżek cukru pudru
• Zielony barwnik

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Mikser z misą obrotową MMR-16Z
Zobacz więcej
Mikser z misą obrotową MMR-21Z
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – Do misy miksera wrzucić mąki, masło i cukier puder i zmiksować. Powstałą kulkę ciasta owinąć folią spożywczą i pozostawić na noc w lodówce.
Krok 2 – Następnego dnia rozwałkować ciasto na grubość ok. 5 mm i wykrawać koniczynki.
Krok 3 – Nastawić piekarnik na 160˚C i piec przez 8 minut. W tym czasie wymieszać ciepły sok z cytryny z cukrem pudrem i barwnikiem. Ciastka polukrować, gdy już całkiem ostygną.

Udostępnij:
5 1 vote
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Pesto z bazylii
Tarta lotaryńska
Kurczak po chińsku
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy