Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Hiszpańskie Gazpacho

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
do 30 min
Liczba porcji:
4
Składniki:

• 1 kg pomidorów
• 1 paprykę czerwoną i 1 paprykę żółtą
• ½ cebuli
• 2 ząbki czosnku
• kawałek papryczki chili
• 2 łyżka soku z limonki lub cytryny
• 4 łyżki oliwy extra vergine
• 3/4 szklanki miąższu z białego pieczywa

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Blender kielichowy MBL-15M
Zobacz więcej
Zestaw noży na bloku magnetycznym SNS-4
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać, pokroić na kawałki i włożyć do blendera kielichowego. Dodać dobraną i pokrojoną cebulę, czosnek oraz paprykę. Całość zmiksuj.
Krok 2 – Następnie dołożyć chili, sok z limonki, oliwę oraz pieczywo i ponownie zmiksować, aż zupa będzie gładka i jednolita.
Krok 3 – Wstawić gazpacho do lodówki na min 2 godziny.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Pierniczki z okienkiem
Masa makowa
Drożdżowa gwiazda z makiem
Drożdżowa choinka z makiem
Bezowe choinki
Sernik krówkowy na kruchym cieście
Sernik z rosą
Sałatka śledziowa z papryką
Ryba w zalewie octowej
Ryba w zalewie pomidorowej
Uszka z grzybami
Piernik „Last Minute”
Makowiec na kruchym spodzie
Makowiec japoński
Kulebiak z kapustą kiszoną i grzybami
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami
Drożdżowe pierogi z pieczarkowym farszem
Oponki serowe
Ciasteczka dyniowo marchewkowe
Torcik kokosowo-jagodowy na rumowym biszkopcie
Zielone kopytka
Napój z pietruszki
Sałatka z indyka
Napój czekoladowo-orzechowy