Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Gulasz wołowy z papryką

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
15 minut
Liczba porcji:
3-4
Czas gotowania:
115 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
  • mieszadło
Składniki:
  • 500 g dobrej jakości wołowiny na gulasz
  • 200 g wędzonego boczku
  • 30 g pora (żółta część)
  • 50 g cebuli
  • 15 g czosnku
  • 150 g czerwonej papryki
  • 150 g pieczarek
  • 500 g bulionu wołowego
  • 30 g maki pszennej
  • 10 g słodkiej mielonej papryki
  • pół łyżeczki ostrej mielonej papryki
  • 50 g oleju
  • 5 g soli
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Wskazówki:

W razie potrzeby, gdy mięso będzie jeszcze twarde, to na samym końcu należy wydłużyć jego czas gotowania.

Przygotowanie:
  1. 500 g wołowiny pokroić w większą kostkę. 200 g boczku wędzonego również pokroić w drobną kostkę.
  2. W naczyniu miksującym zamontować nóż. Dodać 50 g cebuli i 15 g czosnku. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, rozdrobnić warzywa. Czas 7 sekund, prędkość 5.
  3. Zdjąć pokrywę, wyjąć nóż, zamontować mieszadło. Przy pomocy silikonowej łopatki zgarnąć wszystko ze ścianek naczynia.
  4. Wlać 50 g oleju. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Całość podsmażyć. Temperatura 100°C, czas 3 minuty, prędkość 1.
  5. Zdjąć pokrywę, dodać pokrojony boczek wędzony. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, ponownie wszystko podsmażyć. Temperatura 100°C, czas 3 minuty, prędkość 1.
  6. Zdjąć pokrywę. Do naczynia dodać połowę pokrojonego mięsa wołowego. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Mięso podsmażyć. Temperatura 100°C, czas 5 minut, prędkość 1.
  7. Zdjąć pokrywę. Do naczynia dodać drugą połowę pokrojonego mięsa wołowego. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Mięso podsmażyć. Temperatura 100°C, czas 5 minut, prędkość 1.
  8. Zdjąć pokrywę, dodać do mięsa pokrojone w paski 30 g pora (żółta część). Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Wszystko podsmażyć. Temperatura 100°C, czas 5 minut, prędkość 1.
  9. Zdjąć pokrywę, wsypać 30 g mąki pszennej, 10 g słodkiej mielonej papryki, pół łyżeczki ostrej mielonej papryki i 5 g soli. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Wszystko podsmażyć. Temperatura 100°C, czas 5 minut, prędkość 1.
  10. Zdjąć pokrywę, wlać 500 g bulionu wołowego. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Gulasz gotować. Temperatura 100°C, czas 60 minut, prędkość 1.
  11. Zdjąć pokrywę, dodać 150 g pokrojonej w kostkę czerwonej papryki i 150 g pokrojonych w plasterki pieczarek. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, dalej gotować gulasz do miękkości mięsa. Temperatura 100°, czas 30 minut, prędkość 1.
  12. Zdjąć pokrywę. Gulasz podawać z kaszą, ryżem, kluskami lub plackami ziemniaczanymi.
Udostępnij:
5 4 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
2 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Artag

Gulasz naprawdę smaczny, zapisuje do. Ulubionych

joanna.szustakiewicz

Bardzo nas to cieszy 🙂 Polecamy wypróbować jeszcze kolejne przepisy na gulasz 🙂

Zobacz również
Zupa grochowa
Płatki ryżowe z prażonym jabłkiem i cynamonem
Sałatka ziemniaczana z musztardą
Krokiety ziemniaczane z farszem pieczarkowym
Pieczony schab w marynacie jogurtowej
Jaglanka z masłem orzechowym i bananem
Odrywany chlebek czosnkowo- ziołowy
Pieczeń rzymska z jajkiem
Pasztet w słoiku
Nuggetsy z pieczarek
Pasztet z selera i warzyw
Śniadaniowe placki szpinakowe
Wegańska pasta z czerwonej fasoli
Szare kluski okraszone cebulą i kiełbasą
Trufle czekoladowe z malinami i migdałami
Gorąca czekolada z bitą śmietaną
Szybka babka z kakao
Jagodzianki
Ciasto z patelni z jabłkami
Ciasto jajko sadzone bez pieczenia
Babka ziemniaczana
Makaron do rosołu
Syrop dyniowo – korzenny (pumpkin spice)
Placki drożdżowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
 Donuty – amerykańskie pączki
Kremowa zupa kurkowa
Paprykarz szczeciński
Panna cotta z sosem owocowym
Zimowa herbata
Krokiety z mięsem mielonym, pieczarkami i serem
Krokiety z jajkiem i pieczarkami
Szybkie maślane ciastka
Hinduski napój Lassi
Krewetki w sosie curry z mango
Jednogarnkowe danie z piersi kurczaka, białej fasoli i warzyw
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Śledzie w oleju z cebulą i papryką
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście
Kruche maślane korzenne ciasteczka (bez jajek)
Drożdżowa strucla z jabłkami
Gofry piernikowe
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Podpłomyki
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kisiel z brzoskwiniami
Kawa mleczna
Syrop miętowy
Jabłka na parze
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką