Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Gulasz wołowy z papryką

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
15 minut
Liczba porcji:
3-4
Czas gotowania:
115 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
  • mieszadło
Składniki:
  • 500 g dobrej jakości wołowiny na gulasz
  • 200 g wędzonego boczku
  • 30 g pora (żółta część)
  • 50 g cebuli
  • 15 g czosnku
  • 150 g czerwonej papryki
  • 150 g pieczarek
  • 500 g bulionu wołowego
  • 30 g maki pszennej
  • 10 g słodkiej mielonej papryki
  • pół łyżeczki ostrej mielonej papryki
  • 50 g oleju
  • 5 g soli
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Wskazówki:

W razie potrzeby, gdy mięso będzie jeszcze twarde, to na samym końcu należy wydłużyć jego czas gotowania.

Przygotowanie:
  1. 500 g wołowiny pokroić w większą kostkę. 200 g boczku wędzonego również pokroić w drobną kostkę.
  2. W naczyniu miksującym zamontować nóż. Dodać 50 g cebuli i 15 g czosnku. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, rozdrobnić warzywa. Czas 7 sekund, prędkość 5.
  3. Zdjąć pokrywę, wyjąć nóż, zamontować mieszadło. Przy pomocy silikonowej łopatki zgarnąć wszystko ze ścianek naczynia.
  4. Wlać 50 g oleju. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Całość podsmażyć. Temperatura 100°C, czas 3 minuty, prędkość 1.
  5. Zdjąć pokrywę, dodać pokrojony boczek wędzony. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, ponownie wszystko podsmażyć. Temperatura 100°C, czas 3 minuty, prędkość 1.
  6. Zdjąć pokrywę. Do naczynia dodać połowę pokrojonego mięsa wołowego. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Mięso podsmażyć. Temperatura 100°C, czas 5 minut, prędkość 1.
  7. Zdjąć pokrywę. Do naczynia dodać drugą połowę pokrojonego mięsa wołowego. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Mięso podsmażyć. Temperatura 100°C, czas 5 minut, prędkość 1.
  8. Zdjąć pokrywę, dodać do mięsa pokrojone w paski 30 g pora (żółta część). Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Wszystko podsmażyć. Temperatura 100°C, czas 5 minut, prędkość 1.
  9. Zdjąć pokrywę, wsypać 30 g mąki pszennej, 10 g słodkiej mielonej papryki, pół łyżeczki ostrej mielonej papryki i 5 g soli. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Wszystko podsmażyć. Temperatura 100°C, czas 5 minut, prędkość 1.
  10. Zdjąć pokrywę, wlać 500 g bulionu wołowego. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Gulasz gotować. Temperatura 100°C, czas 60 minut, prędkość 1.
  11. Zdjąć pokrywę, dodać 150 g pokrojonej w kostkę czerwonej papryki i 150 g pokrojonych w plasterki pieczarek. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, dalej gotować gulasz do miękkości mięsa. Temperatura 100°, czas 30 minut, prędkość 1.
  12. Zdjąć pokrywę. Gulasz podawać z kaszą, ryżem, kluskami lub plackami ziemniaczanymi.
Udostępnij:
5 1 vote
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym
Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Omlet owsiany na słodko
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Jogurtowy sernik na zimno
Pesto z bazylii
Tarta lotaryńska
Kurczak po chińsku
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy