Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Gulasz wołowy z papryką

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
15 minut
Liczba porcji:
3-4
Czas gotowania:
115 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
  • mieszadło
Składniki:
  • 500 g dobrej jakości wołowiny na gulasz
  • 200 g wędzonego boczku
  • 30 g pora (żółta część)
  • 50 g cebuli
  • 15 g czosnku
  • 150 g czerwonej papryki
  • 150 g pieczarek
  • 500 g bulionu wołowego
  • 30 g maki pszennej
  • 10 g słodkiej mielonej papryki
  • pół łyżeczki ostrej mielonej papryki
  • 50 g oleju
  • 5 g soli
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Wskazówki:

W razie potrzeby, gdy mięso będzie jeszcze twarde, to na samym końcu należy wydłużyć jego czas gotowania.

Przygotowanie:
  1. 500 g wołowiny pokroić w większą kostkę. 200 g boczku wędzonego również pokroić w drobną kostkę.
  2. W naczyniu miksującym zamontować nóż. Dodać 50 g cebuli i 15 g czosnku. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, rozdrobnić warzywa. Czas 7 sekund, prędkość 5.
  3. Zdjąć pokrywę, wyjąć nóż, zamontować mieszadło. Przy pomocy silikonowej łopatki zgarnąć wszystko ze ścianek naczynia.
  4. Wlać 50 g oleju. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Całość podsmażyć. Temperatura 100°C, czas 3 minuty, prędkość 1.
  5. Zdjąć pokrywę, dodać pokrojony boczek wędzony. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, ponownie wszystko podsmażyć. Temperatura 100°C, czas 3 minuty, prędkość 1.
  6. Zdjąć pokrywę. Do naczynia dodać połowę pokrojonego mięsa wołowego. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Mięso podsmażyć. Temperatura 100°C, czas 5 minut, prędkość 1.
  7. Zdjąć pokrywę. Do naczynia dodać drugą połowę pokrojonego mięsa wołowego. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Mięso podsmażyć. Temperatura 100°C, czas 5 minut, prędkość 1.
  8. Zdjąć pokrywę, dodać do mięsa pokrojone w paski 30 g pora (żółta część). Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Wszystko podsmażyć. Temperatura 100°C, czas 5 minut, prędkość 1.
  9. Zdjąć pokrywę, wsypać 30 g mąki pszennej, 10 g słodkiej mielonej papryki, pół łyżeczki ostrej mielonej papryki i 5 g soli. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Wszystko podsmażyć. Temperatura 100°C, czas 5 minut, prędkość 1.
  10. Zdjąć pokrywę, wlać 500 g bulionu wołowego. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Gulasz gotować. Temperatura 100°C, czas 60 minut, prędkość 1.
  11. Zdjąć pokrywę, dodać 150 g pokrojonej w kostkę czerwonej papryki i 150 g pokrojonych w plasterki pieczarek. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, dalej gotować gulasz do miękkości mięsa. Temperatura 100°, czas 30 minut, prędkość 1.
  12. Zdjąć pokrywę. Gulasz podawać z kaszą, ryżem, kluskami lub plackami ziemniaczanymi.
Udostępnij:
5 4 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
2 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Artag

Gulasz naprawdę smaczny, zapisuje do. Ulubionych

joanna.szustakiewicz

Bardzo nas to cieszy 🙂 Polecamy wypróbować jeszcze kolejne przepisy na gulasz 🙂

Zobacz również
Zupa grochowa
Płatki ryżowe z prażonym jabłkiem i cynamonem
Sałatka ziemniaczana z musztardą
Krokiety ziemniaczane z farszem pieczarkowym
Pieczony schab w marynacie jogurtowej
Jaglanka z masłem orzechowym i bananem
Odrywany chlebek czosnkowo- ziołowy
Pieczeń rzymska z jajkiem
Pasztet w słoiku
Nuggetsy z pieczarek
Pasztet z selera i warzyw
Śniadaniowe placki szpinakowe
Wegańska pasta z czerwonej fasoli
Szare kluski okraszone cebulą i kiełbasą
Trufle czekoladowe z malinami i migdałami
Gorąca czekolada z bitą śmietaną
Szybka babka z kakao
Jagodzianki
Ciasto z patelni z jabłkami
Ciasto jajko sadzone bez pieczenia
Babka ziemniaczana
Makaron do rosołu
Syrop dyniowo – korzenny (pumpkin spice)
Placki drożdżowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
 Donuty – amerykańskie pączki
Kremowa zupa kurkowa
Paprykarz szczeciński
Panna cotta z sosem owocowym
Zimowa herbata
Krokiety z mięsem mielonym, pieczarkami i serem
Krokiety z jajkiem i pieczarkami
Szybkie maślane ciastka
Hinduski napój Lassi
Krewetki w sosie curry z mango
Jednogarnkowe danie z piersi kurczaka, białej fasoli i warzyw
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Śledzie w oleju z cebulą i papryką
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście
Kruche maślane korzenne ciasteczka (bez jajek)
Drożdżowa strucla z jabłkami
Gofry piernikowe
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Podpłomyki
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kisiel z brzoskwiniami
Kawa mleczna
Syrop miętowy
Jabłka na parze
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Cenimy państwa prywatność
Ustawienia ciastek
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności. Więcej.
Dostosuj Tylko wymagane Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody
„Niezbędne” pliki cookie są wymagane dla działania strony. Zgoda na pozostałe kategorie, pomoże nam ulepszać działanie serwisu. Firmy trzecie, np.: Google, również zapisują pliki cookie. Więcej informacji: użycie danych oraz prywatność. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.
Niezbędne pliki cookies są konieczne do prawidłowego działania witryny.
Przechowują dane narzędzi analitycznych, np.: Google Analytics.
Przechowują dane związane z działaniem reklam.
Umożliwia wysyłanie do Google danych użytkownika związanych z reklamami.

Brak plików cookies.

Umożliwia wyświetlanie reklam spersonalizowanych.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek