Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Guacamole

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 min
Liczba porcji:
4
Przepis dla:
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 400-450 g dojrzałego awokado (2 szt.)
  • 80-100 g pomidora
  • 1 duży ząbek czosnku
  • 100 g cebuli szalotki
  • kawałek świeżej papryczki chilli (ok. 20 g) – ilość zależy od preferencji
  • sok z 0,5 limonki
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • szczypta pieprzu
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Blender ręczny – zestaw MBL-11
Zobacz więcej
Wskazówki:

Zamiast soku z limonki można użyć soku z cytryny.

Przygotowanie:

Krok 1 – Przygotować produkty: Cebulę obrać, pokroić na mniejsze kawałki, czosnek obrać. Pomidor umyć i przekroić  na mniejsze kawałki, usunąć pestki.  Awokado przekroić wzdłuż na pół, obrać i usunąć pestkę.

Krok 2 – W naczyniu miksującym umieścić nóż. Do naczynia włożyć cebulę, czosnek i chilli, dodać sól i pieprz. Zamknąć pokrywę dzbanka, posiekać – czas 6 sekund, prędkość 5.

Krok 3 – Otworzyć pokrywę dzbanka, za pomocą łopatki  zgarnąć składniki na dno naczynia. Wlać sok z cytryny, włożyć kawałki awokado i pomidora. Zamknąć pokrywę dzbanka, zamknąć zaślepkę, zmiksować – czas 10 sekund, prędkość  3.

Krok 4 – Otworzyć pokrywę dzbanka, za pomocą  łopatki sos przełożyć do innego naczynia.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy
Ciasto Murzynek