Przygotowanie:
Krok 1 – Przygotować produkty: Cebulę obrać, pokroić na mniejsze kawałki, czosnek obrać. Pomidor umyć i przekroić na mniejsze kawałki, usunąć pestki. Awokado przekroić wzdłuż na pół, obrać i usunąć pestkę.
Krok 2 – W naczyniu miksującym umieścić nóż. Do naczynia włożyć cebulę, czosnek i chilli, dodać sól i pieprz. Zamknąć pokrywę dzbanka, posiekać – czas 6 sekund, prędkość 5.
Krok 3 – Otworzyć pokrywę dzbanka, za pomocą łopatki zgarnąć składniki na dno naczynia. Wlać sok z cytryny, włożyć kawałki awokado i pomidora. Zamknąć pokrywę dzbanka, zamknąć zaślepkę, zmiksować – czas 10 sekund, prędkość 3.
Krok 4 – Otworzyć pokrywę dzbanka, za pomocą łopatki sos przełożyć do innego naczynia.