Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Gofry

Stopień trudności:
średni
Czas przygotowania:
do 1 h
Liczba porcji:
6
Składniki:

• 3 jaja
• 2 szklanki mąki
• 1/3 kostki margaryny lub masła
• szczypta soli
• 1 szklanka mleka
• 1 łyżka cukru
• 1 cukier waniliowy
• 1i ½ dkg drożdży

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Gofrownica MGO-24
Zobacz więcej
Mikser z misą obrotową MMR-21Z
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – Do przesianej mąki dodać jaja, roztopione masło, cukier i cukier waniliowy, szczyptę soli.
Krok 2 – W ciepłym mleku rozpuścić drożdże, dodać do masy z mąką i dokładnie wyrobić.
Krok 3 – Odstawić ciasto w ciepłe miejsce na 1 godzinę.
Krok 4 – Na płytę rozgrzanej gofrownicy wylewać ciasto i piec ok. 7 minut.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Pierniczki z okienkiem
Masa makowa
Drożdżowa gwiazda z makiem
Drożdżowa choinka z makiem
Bezowe choinki
Sernik krówkowy na kruchym cieście
Sernik z rosą
Sałatka śledziowa z papryką
Ryba w zalewie octowej
Ryba w zalewie pomidorowej
Uszka z grzybami
Piernik „Last Minute”
Makowiec na kruchym spodzie
Makowiec japoński
Kulebiak z kapustą kiszoną i grzybami
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami
Drożdżowe pierogi z pieczarkowym farszem
Oponki serowe
Ciasteczka dyniowo marchewkowe
Torcik kokosowo-jagodowy na rumowym biszkopcie
Zielone kopytka
Napój z pietruszki
Sałatka z indyka
Napój czekoladowo-orzechowy