Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Gofry z kakao

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
do 1 h
Liczba porcji:
6
Składniki:

• 3 jaja
• 2 szklanki mąki
• 1szklanka cukru
• 1 szklanka mleka
• ½ kostki masła lub margaryny
• 2 czubate łyżki kakao
• 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Gofrownica MGO-13
Zobacz więcej
Mikser z misą obrotową MMR-16Z
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – Żółta oddzielić od białek, białka ubić na sztywną pianę.
Krok 2 – Cukier, mleko, kakao wymieszać i zagotować.
Krok 3 – Dodać masło, rozpuścić je, masę przestudzić.
Krok 4 – Dodać mąkę, żółtka, proszek do pieczenia, na koniec – pianę z białek. Ciasto delikatnie wymieszać.
Krok 5 – Wylewać na płytę rozgrzanej gofrownicy i piec ok. 7 minut.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Babka majonezowa
Masło ziołowe
Makaron z łososiem w sosie śmietanowym
Szakszuka pomidorowa
Ciasto leśny mech
Faszerowane grzybki z jajek
Domowa kostka rosołowa z warzyw
Pasta z jajek i awokado