Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Gofry puszyste

Stopień trudności:
średni
Czas przygotowania:
do 1 h
Liczba porcji:
6
Składniki:

• 3 szklanki mąki
• 4 jaja
• ¼ łyżeczki soli
• ½ szklanki cukru
• 1 i ¾ szklanki wody mineralnej gazowanej
• ½ szklanki oleju
• 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Gofrownica MGO-24
Zobacz więcej
Mikser z misą obrotową MMR-21Z
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywno z odrobiną soli. Żółtka wymieszać z cukrem, dodać olej, wodę i miksować 2 minuty.
Krok 2 – Następnie dodać wcześniej zmieszane ze sobą mąkę, proszek do pieczenia i sól. Całość razem zmiksować.
Krok 3 – Do masy dodać ubite białka, delikatnie wymieszać łyżką do połączenia składników.
Krok 4 – Piec w rozgrzanej gofrownicy ok. 7 minut. Przed wylaniem ciasta, płyty gofrownicy delikatnie posmarować olejem.

Udostępnij:
5 1 vote
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym
Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Omlet owsiany na słodko
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Jogurtowy sernik na zimno
Pesto z bazylii
Tarta lotaryńska
Kurczak po chińsku
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy