Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Gofry puszyste

Stopień trudności:
średni
Czas przygotowania:
do 1 h
Liczba porcji:
6
Składniki:

• 3 szklanki mąki
• 4 jaja
• ¼ łyżeczki soli
• ½ szklanki cukru
• 1 i ¾ szklanki wody mineralnej gazowanej
• ½ szklanki oleju
• 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Gofrownica MGO-24
Zobacz więcej
Mikser z misą obrotową MMR-21Z
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywno z odrobiną soli. Żółtka wymieszać z cukrem, dodać olej, wodę i miksować 2 minuty.
Krok 2 – Następnie dodać wcześniej zmieszane ze sobą mąkę, proszek do pieczenia i sól. Całość razem zmiksować.
Krok 3 – Do masy dodać ubite białka, delikatnie wymieszać łyżką do połączenia składników.
Krok 4 – Piec w rozgrzanej gofrownicy ok. 7 minut. Przed wylaniem ciasta, płyty gofrownicy delikatnie posmarować olejem.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Pierniczki z okienkiem
Masa makowa
Drożdżowa gwiazda z makiem
Drożdżowa choinka z makiem
Bezowe choinki
Sernik krówkowy na kruchym cieście
Sernik z rosą
Sałatka śledziowa z papryką
Ryba w zalewie octowej
Ryba w zalewie pomidorowej
Uszka z grzybami
Piernik „Last Minute”
Makowiec na kruchym spodzie
Makowiec japoński
Kulebiak z kapustą kiszoną i grzybami
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami
Drożdżowe pierogi z pieczarkowym farszem
Oponki serowe
Ciasteczka dyniowo marchewkowe
Torcik kokosowo-jagodowy na rumowym biszkopcie
Zielone kopytka
Napój z pietruszki
Sałatka z indyka
Napój czekoladowo-orzechowy