Przepis nadesłany przez: Joanna S
Dodaj do ulubionych
Favorite

Ekspresowy sernik z 3 składników

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 minut
Liczba porcji:
1
Czas pieczenia:
60 minut
Składniki:
  • 4-5 szt. serków homogenizowanych
  • 4 jajka
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego
  • opcjonalnie aromat cytrynowy

 

Dodatkowe:

tortownica

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Mikser z misą obrotową MMR-16Z
Zobacz więcej
Piekarnik elektryczny MPM-45-BO-20
Zobacz więcej
Wskazówki:

sernik można polać roztopioną czekoladą lub udekorować owocami

Przygotowanie:
  1. Do miski przełożyć serki homogenizowane (4-5 szt.), wbić 4 jajka, wsypać 1 opakowanie budyniu waniliowego. Dodać opcjonalnie kilka kropli aromatu cytrynowego.
  2. Wszystkie składniki wymieszać mikserem lub trzepaczką.
  3. Masę serową przełożyć do tortownicy wysmarowanej masłem i mąką.
  4. Piec 60 minut w temperaturze 180 stopni.
  5. Upieczony sernik ostudzić, schłodzić przed podaniem.
Udostępnij:
5 1 vote
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym
Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Omlet owsiany na słodko
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Jogurtowy sernik na zimno
Pesto z bazylii
Tarta lotaryńska
Kurczak po chińsku
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy