Przepis nadesłany przez: Joanna Szustakiewicz
Dodaj do ulubionych
Favorite

Egipska sałatka z fasolki

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 minut
Liczba porcji:
2
Składniki:
  • 2 szklanki fasolki (ugotowanej lub z puszki)
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • 1.2 szklanki oliwy
  • sok z 1 cytryny
  • 1 cebula
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Bambusowa deska do krojenia SDB-3
Zobacz więcej
Zestaw noży SNS-3
Zobacz więcej
Przygotowanie:
  1. Ugotować fasolkę do miękkości lub użyć fasolki z puszki.
  2. Obrać czosnek i drobno posiekać.
  3. Dodać fasolkę, oliwę, sok z cytryny i wymieszać.
  4. Na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać dla koloru kawałki pomidora lub papryki.
  5. Wstawić do schłodzenia na około pół godziny do lodówki.
  6. Posypać drobno posiekaną cebulą i podawać.
Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Sałatka z jajkiem i brokułem
Pasta jajeczna z serem i ogórkiem kiszonym
Zapiekane bagietki z farszem jajecznym
Ciasto drożdżowe z malinami i kruszonką
Pierś z kurczaka na kanapki
Babka majonezowa
Masło ziołowe
Makaron z łososiem w sosie śmietanowym
Szakszuka pomidorowa
Ciasto leśny mech
Faszerowane grzybki z jajek
Domowa kostka rosołowa z warzyw
Pasta z jajek i awokado