Przepis nadesłany przez: Joanna Kozłowska
Dodaj do ulubionych
Favorite

Dżem z czarnej porzeczki

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
20 minut
Liczba porcji:
3
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 1 kg czarnej porzeczki
  •  Dżemix 3:1 –1 opakowanie
  •  330 g cukru
Dodatkowe:
  • 3 słoiczki
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Wskazówki:

Przygotować czyste słoiczki. Oczyścić owoce, umyć, odsączyć. 

Przygotowanie:
  1. Do dzbanka założyć nóż. Wsypać 1 kg owoców, dżemix, 330g cukru. Zamknąć pokrywę dzbanka z zamkniętą zaślepką. Ustawienia – czas 15 sekund, obroty 1.
  2. Otworzyć pokrywę dzbanka, zgarnąć łopatką owoce ze ścianek dzbanka. Zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Ustawienia – temperatura 105°C, czas 15 minut, obroty 1.
  3. Przy pomocy lejka z szerokim otworem przelać dżem do słoików. 
  4. Zakręcić słoiczki i obrócić do góry dnem na  minimum 30 minut – najlepiej zostawić na noc. Przechowywać w ciemnym, chłodnym miejscu.
Udostępnij:
5 2 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Szare kluski okraszone cebulą i kiełbasą
Trufle czekoladowe z malinami i migdałami
Gorąca czekolada z bitą śmietaną
Szybka babka z kakao
Jagodzianki
Ciasto z patelni z jabłkami
Ciasto jajko sadzone bez pieczenia
Babka ziemniaczana
Makaron do rosołu
Syrop dyniowo – korzenny (pumpkin spice)
Placki drożdżowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
 Donuty – amerykańskie pączki
Kremowa zupa kurkowa
Paprykarz szczeciński
Panna cotta z sosem owocowym
Zimowa herbata
Krokiety z mięsem mielonym, pieczarkami i serem
Krokiety z jajkiem i pieczarkami
Szybkie maślane ciastka
Hinduski napój Lassi
Krewetki w sosie curry z mango
Jednogarnkowe danie z piersi kurczaka, białej fasoli i warzyw
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Śledzie w oleju z cebulą i papryką
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście
Kruche maślane korzenne ciasteczka (bez jajek)
Drożdżowa strucla z jabłkami
Gofry piernikowe
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Podpłomyki
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kisiel z brzoskwiniami
Kawa mleczna
Syrop miętowy
Jabłka na parze
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką