Przepis nadesłany przez: Joanna Kozłowska
Dodaj do ulubionych
Favorite

Dżem z czarnej porzeczki

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
20 minut
Liczba porcji:
3
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 1 kg czarnej porzeczki
  •  Dżemix 3:1 –1 opakowanie
  •  330 g cukru
Dodatkowe:
  • 3 słoiczki
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Wskazówki:

Przygotować czyste słoiczki. Oczyścić owoce, umyć, odsączyć. 

Przygotowanie:
  1. Do dzbanka założyć nóż. Wsypać 1 kg owoców, dżemix, 330g cukru. Zamknąć pokrywę dzbanka z zamkniętą zaślepką. Ustawienia – czas 15 sekund, obroty 1.
  2. Otworzyć pokrywę dzbanka, zgarnąć łopatką owoce ze ścianek dzbanka. Zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Ustawienia – temperatura 105°C, czas 15 minut, obroty 1.
  3. Przy pomocy lejka z szerokim otworem przelać dżem do słoików. 
  4. Zakręcić słoiczki i obrócić do góry dnem na  minimum 30 minut – najlepiej zostawić na noc. Przechowywać w ciemnym, chłodnym miejscu.
Udostępnij:
5 1 vote
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym
Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Omlet owsiany na słodko
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Jogurtowy sernik na zimno
Pesto z bazylii
Tarta lotaryńska
Kurczak po chińsku
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy