Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Dżem brzoskwiniowy

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 minut
Liczba porcji:
4 słoiki 250ml
Czas gotowania:
25 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 1000 g brzoskwiń świeżych bez pestek pokrojonych na ćwiartki
  • 250 g cukru
  • 30 gram mieszanki żelującej w proszku 2:1
Przygotowanie:
  1. Do naczynia miksującego założyć nóż . Włożyć brzoskwinie, cukier i mieszankę żelującą. Zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Zmiksować – czas 10 sekund, prędkość 5.
  2. Otworzyć pokrywę, za pomocą łopatki zgarnąć wszystko ze ścianek dzbanka na dno. Zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Gotować – czas 20 minut, temperatura 90°C, prędkość 2.
  3. Przelać do wyparzonych słoików, zakręcić i pozostawić  słoiczki do góry dnem. Po ostudzeniu przechowywać dżem w ciemnym i chłodnym miejscu.   
Udostępnij:
4.5 4 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Szare kluski okraszone cebulą i kiełbasą
Trufle czekoladowe z malinami i migdałami
Gorąca czekolada z bitą śmietaną
Szybka babka z kakao
Jagodzianki
Ciasto z patelni z jabłkami
Ciasto jajko sadzone bez pieczenia
Babka ziemniaczana
Makaron do rosołu
Syrop dyniowo – korzenny (pumpkin spice)
Placki drożdżowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
 Donuty – amerykańskie pączki
Kremowa zupa kurkowa
Paprykarz szczeciński
Panna cotta z sosem owocowym
Zimowa herbata
Krokiety z mięsem mielonym, pieczarkami i serem
Krokiety z jajkiem i pieczarkami
Szybkie maślane ciastka
Hinduski napój Lassi
Krewetki w sosie curry z mango
Jednogarnkowe danie z piersi kurczaka, białej fasoli i warzyw
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Śledzie w oleju z cebulą i papryką
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście
Kruche maślane korzenne ciasteczka (bez jajek)
Drożdżowa strucla z jabłkami
Gofry piernikowe
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Podpłomyki
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kisiel z brzoskwiniami
Kawa mleczna
Syrop miętowy
Jabłka na parze
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką