Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Dżem brzoskwiniowy

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 minut
Liczba porcji:
4 słoiki 250ml
Czas gotowania:
25 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 1000 g brzoskwiń świeżych bez pestek pokrojonych na ćwiartki
  • 250 g cukru
  • 30 gram mieszanki żelującej w proszku 2:1
Przygotowanie:
  1. Do naczynia miksującego założyć nóż . Włożyć brzoskwinie, cukier i mieszankę żelującą. Zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Zmiksować – czas 10 sekund, prędkość 5.
  2. Otworzyć pokrywę, za pomocą łopatki zgarnąć wszystko ze ścianek dzbanka na dno. Zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Gotować – czas 20 minut, temperatura 90°C, prędkość 2.
  3. Przelać do wyparzonych słoików, zakręcić i pozostawić  słoiczki do góry dnem. Po ostudzeniu przechowywać dżem w ciemnym i chłodnym miejscu.   
Udostępnij:
4.3 3 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym
Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Omlet owsiany na słodko
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Jogurtowy sernik na zimno
Pesto z bazylii
Tarta lotaryńska
Kurczak po chińsku
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy