Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Deser serowo – malinowy

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
35 min
Liczba porcji:
6
Przepis dla:
  • iCoook MRK-28
Użyte akcesoria:
  • nóż
  • motylek
Składniki:
  • 300 g serka waniliowego
  • 200 g śmietanki kremówki 36% (mocno schłodzonej)
  • 130 g kruchych ciasteczek owsianych (lub innych herbatników, ciasteczek typu digestive)
  • 200 g malin mrożonych lub świeżych
  • 1 łyżka cukru
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Blender kielichowy MBL-15M
Zobacz więcej
Wskazówki:

Uwaga! Czas ubijania śmietany może być różny w zależności od producenta/rodzaju śmietanki i od jej temperatury. Należy obserwować stopień ubicia śmietany podczas procesu.

Przygotowanie:

Krok 1 – W dzbanku nr. 1 założyć nóż, wsypać 130 g kruchych ciastek owsianych. Zamknąć pokrywę, zamknąć zaślepkę, rozkruszyć ciastka – czas 12 sekund, prędkość 6.

Krok 2 – Otworzyć pokrywę, wyjąć nóż, przesypać ciasteczka do miseczki. Dzbanek oczyścić.

Krok 3 – Do dzbanka nr 1 włożyć nóż, włożyć 200 g malin świeżych lub mrożonych. Zamknąć pokrywę, otworzyć zaślepkę, ogrzewać – temperatura 80˚C czas 5 minut, prędkość 1. Pod koniec ogrzewania przez otwór w pokrywie wsypać 1 łyżkę cukru (można więcej w zależności od upodobań).

Krok 4 – Otworzyć pokrywę, wyjąć nóż, odstawić maliny do ostudzenia.

Krok 5 – W dzbanku nr. 2 założyć motylek, wlać 200 g mocno schłodzonej śmietanki kremówki 36%, zamknąć pokrywę dzbanka, zamknąć zaślepkę. Ubić śmietankę – czas 1 minuta, prędkość 4. Uwaga! Czas ubijania śmietany może być różny w zależności od producenta/rodzaju śmietanki i od jej temperatury. Należy obserwować stopień ubicia śmietany podczas procesu. W zależności od stopnia ubicia skróć lub wydłuż czas ubijania.

Krok 6 – Otworzyć pokrywę, za pomocą łopatki zabrać śmietankę ze ścianek dzbanka. Do ubitej śmietanki włożyć 300 g serka waniliowego. Zamknąć pokrywę, wymieszać – czas 15 sekund, prędkość 2.

Krok 7 – Otworzyć pokrywę, przygotować deser: na dno pucharków wsypać cienką warstwę pokruszonych ciastek, na ciastka nałożyć krem z serków. Na krem wyłożyć przygotowane maliny. Postępować w ten sposób aż do wyczerpania kremu, ciasteczek i malin. Wierzchnią warstwę powinny Stanowić maliny udekorowane serkiem. Deser schłodzić w lodówce.

Udostępnij:
5 2 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
2 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
TomekZ.G.

Fajny przepis,zamiast ciastek zmiksowałem daktyke z płatkami owsianymi.

joanna.szustakiewicz

Dziękujemy za komentarz. Gratulujemy pomysłu. Super! Pozdrawiamy serdecznie.

Zobacz również
Zupa marokańska harira
Zupa włoska minestrone
Zupa azjatycka ramen
Zapiekana cukinia po meksykańsku
Sorbet truskawkowo- bananowy
Polędwiczki z kurczaka z ryżem i parmezanem
Pieczone brzoskwinie z owsianą kruszonką
Pełnoziarniste gofry
Kurczak z ryżem i warzywami
Fit naleśniki pełnoziarniste
Filety z kurczaka po grecku
Chlebek bananowy
Bananowe placuszki owsiane
Cocktail owocowy
Limoncello
Lody melonowe
Słodki chleb pandolce
Muffinki marchewkowo-migdałowe
Czarny burger z łososiem
Dorsz na parze z cebulą i oliwkami
Sałatka z ośmiornicy
Sorbet kawowy
Kurczak w pomarańczach
Kaczka z sosem malinowym
Pizza z mortadellą i burratą
Ravioli z szynką na kremie z zielonego groszku
Tagliatelle z pesto pistacjowym
Letnia sałatka z makaronu
Risotto ze szparagami, sosem z gorgonzoli i olejem bazyliowym
Sałatka Pantesca
Sałatka z komosy ryżowej
Letnia sałatka z kopru włoskiego i pomarańczy
Sałatka ziemniaczana z musztardą
Pieczony schab w marynacie jogurtowej
Odrywany chlebek czosnkowo- ziołowy
Pasztet w słoiku
Nuggetsy z pieczarek
Śniadaniowe placki szpinakowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
Panna cotta z sosem owocowym
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Drożdżowa strucla z jabłkami
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kawa mleczna
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
granita truskawkowa
Granita truskawkowa
Aromat waniliowy
Cenimy państwa prywatność
Ustawienia ciastek
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności. Więcej.
Dostosuj Tylko wymagane Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody
„Niezbędne” pliki cookie są wymagane dla działania strony. Zgoda na pozostałe kategorie, pomoże nam ulepszać działanie serwisu. Firmy trzecie, np.: Google, również zapisują pliki cookie. Więcej informacji: użycie danych oraz prywatność. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.
Niezbędne pliki cookies są konieczne do prawidłowego działania witryny.
Przechowują dane narzędzi analitycznych, np.: Google Analytics.
Przechowują dane związane z działaniem reklam.
Umożliwia wysyłanie do Google danych użytkownika związanych z reklamami.

Brak plików cookies.

Umożliwia wyświetlanie reklam spersonalizowanych.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek