Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Ciepłe kanapki z indykiem i sosem „tysiąca wysp”

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
do 30 min
Liczba porcji:
1
Składniki:

• 4 kromki pieczywa tostowego
• 2 plastry sera żółtego
• 2 plastry pieczonej piersi z indyka
• 6 plastrów ogórka konserwowego

Do sosu:
• 3 łyżki majonezu
• 2 łyżki ketchupu
• 1 mała cebula
• 1 ogórek konserwowy
• 1 połówka brzoskwini konserwowej
• sól, pieprz

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Opiekacz 3 w 1 MOP-33M
Zobacz więcej
Opiekacz do kanapek MOP-35
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Sos:

Krok 1 – Cebulę, ogórek i brzoskwinię posiekać na drobno, dodać do majonezu. Krok 2 – Całość połączyć z ketchupem, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Kanapki:

Krok 1 – Plastry indyka, ser i ogórki ułożyć pomiędzy kromkami pieczywa. Krok 2 – Kanapki włożyć do opiekacza i piec ok. 3 minut. Krok 3 – Podawać na gorąco z dodatkiem sosu „tysiąca wysp”.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Pierniczki z okienkiem
Masa makowa
Drożdżowa gwiazda z makiem
Drożdżowa choinka z makiem
Bezowe choinki
Sernik krówkowy na kruchym cieście
Sernik z rosą
Sałatka śledziowa z papryką
Ryba w zalewie octowej
Ryba w zalewie pomidorowej
Uszka z grzybami
Piernik „Last Minute”
Makowiec na kruchym spodzie
Makowiec japoński
Kulebiak z kapustą kiszoną i grzybami
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami
Drożdżowe pierogi z pieczarkowym farszem
Oponki serowe
Ciasteczka dyniowo marchewkowe
Torcik kokosowo-jagodowy na rumowym biszkopcie
Zielone kopytka
Napój z pietruszki
Sałatka z indyka
Napój czekoladowo-orzechowy