Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Ciepłe kanapki z indykiem i sosem „tysiąca wysp”

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
do 30 min
Liczba porcji:
1
Składniki:

• 4 kromki pieczywa tostowego
• 2 plastry sera żółtego
• 2 plastry pieczonej piersi z indyka
• 6 plastrów ogórka konserwowego

Do sosu:
• 3 łyżki majonezu
• 2 łyżki ketchupu
• 1 mała cebula
• 1 ogórek konserwowy
• 1 połówka brzoskwini konserwowej
• sól, pieprz

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Opiekacz 3 w 1 MOP-33M
Zobacz więcej
Opiekacz do kanapek MOP-35
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Sos:

Krok 1 – Cebulę, ogórek i brzoskwinię posiekać na drobno, dodać do majonezu. Krok 2 – Całość połączyć z ketchupem, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Kanapki:

Krok 1 – Plastry indyka, ser i ogórki ułożyć pomiędzy kromkami pieczywa. Krok 2 – Kanapki włożyć do opiekacza i piec ok. 3 minut. Krok 3 – Podawać na gorąco z dodatkiem sosu „tysiąca wysp”.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym
Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Omlet owsiany na słodko
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Jogurtowy sernik na zimno
Pesto z bazylii
Tarta lotaryńska
Kurczak po chińsku
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy