Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Ciasto na pierogi

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
do 10 min
Liczba porcji:
4
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 400 g mąki pszennej uniwersalnej
  • 220 ml wody
  • 0,5 łyżeczki soli
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Zestaw młynków ręcznych do przypraw SMP-09
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – Do naczynia miksującego założyć nóż. Wlać wodę, dodać mąkę i sól. Zamknąć pokrywę dzbanka,  wymieszać ciasto – czas 20 sekund, prędkość 4.

Krok 2 – Ponownie wyrabiać ciasto, funkcja: Wyrabiania ciasta (knead)- czas 1 minuta 30 sekund, prędkość 1. Krok 3 – Za pomocą łopatki  wyłożyć ciasto na stolnicę, zagnieść dłońmi na gładko, pozostawić na 10-15min.

Udostępnij:
5 2 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
4 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Maria

Bardzo dobre ciasto na pierogi!

joanna.szustakiewicz

Dziękujemy za komentarz 🙂 Bardzo się cieszymy i życzymy kolejnych sukcesów kulinarnych 🙂

Elizka94

Ciasto wychodzi rewelacyjne. Polecam gorąco. 🙂

joanna.szustakiewicz

Super! Dziękujemy za komentarz 🙂

Zobacz również
Pesto z bazylii
Tarta lotaryńska
Kurczak po chińsku
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy