Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Ciasto na pierogi

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
do 10 min
Liczba porcji:
4
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • Sam Cook PSC-11
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 400 g mąki pszennej uniwersalnej
  • 220 ml wody
  • 0,5 łyżeczki soli
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Zestaw młynków ręcznych do przypraw SMP-09
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – Do naczynia miksującego założyć nóż. Wlać wodę, dodać mąkę i sól. Zamknąć pokrywę dzbanka,  wymieszać ciasto – czas 20 sekund, prędkość 4.

Krok 2 – Ponownie wyrabiać ciasto, funkcja: Wyrabiania ciasta (knead)- czas 1 minuta 30 sekund, prędkość 1.  

Krok 3 – Za pomocą łopatki  wyłożyć ciasto na stolnicę, zagnieść dłońmi na gładko, pozostawić na 10-15min.

Udostępnij:
5 2 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
2 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Maria

Bardzo dobre ciasto na pierogi!

joanna.szustakiewicz

Dziękujemy za komentarz 🙂 Bardzo się cieszymy i życzymy kolejnych sukcesów kulinarnych 🙂

Zobacz również
Sałatka z jajkiem i brokułem
Pasta jajeczna z serem i ogórkiem kiszonym
Zapiekane bagietki z farszem jajecznym
Ciasto drożdżowe z malinami i kruszonką
Pierś z kurczaka na kanapki
Babka majonezowa
Masło ziołowe
Makaron z łososiem w sosie śmietanowym
Szakszuka pomidorowa
Ciasto leśny mech
Faszerowane grzybki z jajek
Domowa kostka rosołowa z warzyw
Pasta z jajek i awokado