Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Ciasto na makaron jajeczny

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 min
Liczba porcji:
4-6
Przepis dla:
  • Sam Cook PSC-11
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 320 g mąki pszennej uniwersalnej (2 szklanki)
  • 2 jajka
  • 2 żółtka
  • 1 łyżka zimnej wody
  • 0,5 łyżeczki soli
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Robot kuchenny Kasia Plus MRK-11
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – Do naczynia miksującego założyć nóż. Wlać wodę, dodać jajka, żółtka, mąkę i sól. Zamknąć pokrywę dzbanka, wymieszać ciasto – funkcja wyrabiania ciasta, czas 3 minuty prędkość 2.

Krok 2 – Za pomocą łopatki wyłożyć ciasto na stolnicę, zagnieść dłońmi na gładkie ciasto, pozostawić na 10-15min w lodówce w szczelnym opakowaniu. Rozwałkować w cienkie płaty, pokroić w wybrany kształt i ugotować w osolonej wodzie.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Pierniczki z okienkiem
Masa makowa
Drożdżowa gwiazda z makiem
Drożdżowa choinka z makiem
Bezowe choinki
Sernik krówkowy na kruchym cieście
Sernik z rosą
Sałatka śledziowa z papryką
Ryba w zalewie octowej
Ryba w zalewie pomidorowej
Uszka z grzybami
Piernik „Last Minute”
Makowiec na kruchym spodzie
Makowiec japoński
Kulebiak z kapustą kiszoną i grzybami
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami
Drożdżowe pierogi z pieczarkowym farszem
Oponki serowe
Ciasteczka dyniowo marchewkowe
Torcik kokosowo-jagodowy na rumowym biszkopcie
Zielone kopytka
Napój z pietruszki
Sałatka z indyka
Napój czekoladowo-orzechowy