Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Ciasto na makaron jajeczny

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 min
Liczba porcji:
4-6
Przepis dla:
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 320 g mąki pszennej uniwersalnej (2 szklanki)
  • 2 jajka
  • 2 żółtka
  • 1 łyżka zimnej wody
  • 0,5 łyżeczki soli
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Robot kuchenny Kasia Plus MRK-11
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – Do naczynia miksującego założyć nóż. Wlać wodę, dodać jajka, żółtka, mąkę i sól. Zamknąć pokrywę dzbanka, wymieszać ciasto – funkcja wyrabiania ciasta, czas 3 minuty prędkość 2.

Krok 2 – Za pomocą łopatki wyłożyć ciasto na stolnicę, zagnieść dłońmi na gładkie ciasto, pozostawić na 10-15min w lodówce w szczelnym opakowaniu. Rozwałkować w cienkie płaty, pokroić w wybrany kształt i ugotować w osolonej wodzie.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Kawa mleczna
Syrop miętowy
Jabłka na parze
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango