Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Ciasto Drożdżowe

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10min
Liczba porcji:
1
Czas pieczenia:
3h 00m
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
Użyte akcesoria:
Składniki:
  • 25 g świeżych drożdży
  • 1 mała łyżeczka cukru
  • 150 ml letniego mleka
  • 2 jajka
  • 380 g mąki pszennej
  • 70g masła
  • 10 g cukru waniliowego
Przygotowanie:

Krok 1. Do formy włóż pokruszone drożdże i posyp je łyżeczką cukru a kiedy się rozpłyną dodaj mleko, jajka, mąkę (musi zakryć płyny),

cukry, masło.

Krok 2. Zadeklaruj jasny odcień skórki i mas 900 g i uruchom program „DROŻDŻOWY”.

Krok 3. Po zakończeniu programu odczekaj aż automat zakończy utrzymywanie temperatury ciasta.

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Wypiekacz do chleba MUC-01
Zobacz więcej
Bambusowa deska do krojenia SDB-3
Zobacz więcej
Zestaw noży na bloku magnetycznym SNS-4
Zobacz więcej
Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Pierniczki z okienkiem
Masa makowa
Drożdżowa gwiazda z makiem
Drożdżowa choinka z makiem
Bezowe choinki
Sernik krówkowy na kruchym cieście
Sernik z rosą
Sałatka śledziowa z papryką
Ryba w zalewie octowej
Ryba w zalewie pomidorowej
Uszka z grzybami
Piernik „Last Minute”
Makowiec na kruchym spodzie
Makowiec japoński
Kulebiak z kapustą kiszoną i grzybami
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami
Drożdżowe pierogi z pieczarkowym farszem
Oponki serowe
Ciasteczka dyniowo marchewkowe
Torcik kokosowo-jagodowy na rumowym biszkopcie
Zielone kopytka
Napój z pietruszki
Sałatka z indyka
Napój czekoladowo-orzechowy