Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Ciasto bananowe

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
do 30 min
Liczba porcji:
10
Czas pieczenia:
30 min
Składniki:

• 4 jaja
• ½ szklanki mąki
• 1 szklanka cukru
• 1 kg bananów
• 2 galaretki agrestowe
• 1 galaretka truskawkowa
• 1 kostka masła

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Mikser z misą obrotową MMR-21Z
Zobacz więcej
Mikser z misą obrotową MMR-16Z
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – Jaja i ½ szklanki cukru zmiksować na parze; powstałą masę pozostawić do ostygnięcia mieszając co chwila.
Krok 2 – Do chłodnej już masy stopniowo dodawać przesianą mąkę.
Krok 3 – Całość wylać do wysmarowanej masłem tortownicy i piec przez ok. 30 min w temperaturze 180°C.
Krok 4 – Galaretki agrestowe rozpuścić w 400 ml gorącej wody, ostudzić. Oddzielnie przygotować galaretkę truskawkową zgodnie z przepisem na opakowaniu, odstawić do ostygnięcia.
Krok 5 – Masło ubić mikserem z pozostałym cukrem na puszystą masę, dodać obrane i pokrojone w plasterki banany.
Krok 6 – Ponownie miksować, powoli dodając przestudzoną galaretkę agrestową.
Krok 7 – Masę wylać na ciasto biszkoptowe, po zastygnięciu udekorować bananami i zalać tężejącą galaretką truskawkową. Ciasto schłodzić w lodówce.

Udostępnij:
5 1 vote
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
2 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Joanna

Niestety ciasto należy do wyjątkowo nieudanych, bardzo dziwnie smakuje. Nie polecam.

joanna.szustakiewicz

Dziękujemy za komentarz. Poprosimy o doprecyzowanie, dlaczego wg Pani ciasto smakowało dziwnie? Pozdrawiamy serdecznie 🙂

Zobacz również
Cocktail owocowy
Limoncello
Lody melonowe
Słodki chleb pandolce
Muffinki marchewkowo-migdałowe
Czarny burger z łososiem
Dorsz na parze z cebulą i oliwkami
Sałatka z ośmiornicy
Sorbet kawowy
Kurczak w pomarańczach
Kaczka z sosem malinowym
Pizza z mortadellą i burratą
Ravioli z szynką na kremie z zielonego groszku
Tagliatelle z pesto pistacjowym
Letnia sałatka z makaronu
Risotto ze szparagami, sosem z gorgonzoli i olejem bazyliowym
Sałatka Pantesca
Sałatka z komosy ryżowej
Letnia sałatka z kopru włoskiego i pomarańczy
Sałatka ziemniaczana z musztardą
Pieczony schab w marynacie jogurtowej
Odrywany chlebek czosnkowo- ziołowy
Pasztet w słoiku
Nuggetsy z pieczarek
Śniadaniowe placki szpinakowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
Panna cotta z sosem owocowym
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Drożdżowa strucla z jabłkami
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kawa mleczna
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
granita truskawkowa
Granita truskawkowa
Zupa pomidorowa z ryżem lub makaronem
Cenimy państwa prywatność
Ustawienia ciastek
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności. Więcej.
Dostosuj Tylko wymagane Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody
„Niezbędne” pliki cookie są wymagane dla działania strony. Zgoda na pozostałe kategorie, pomoże nam ulepszać działanie serwisu. Firmy trzecie, np.: Google, również zapisują pliki cookie. Więcej informacji: użycie danych oraz prywatność. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.
Niezbędne pliki cookies są konieczne do prawidłowego działania witryny.
Przechowują dane narzędzi analitycznych, np.: Google Analytics.
Przechowują dane związane z działaniem reklam.
Umożliwia wysyłanie do Google danych użytkownika związanych z reklamami.

Brak plików cookies.

Umożliwia wyświetlanie reklam spersonalizowanych.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek