Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Ciasteczka migdałowe

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 min
Liczba porcji:
30 szt
Czas pieczenia:
15 min
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 200 g mielonych migdałów
  • 180 g przesianego cukru pudru
  • 30 g mąki pszennej ( tortowej)
  • 10 g mąki ziemniaczanej
  • 2 białka jaj
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – W naczyniu miksującym założyć nóż, wsypać mielone migdały, dodać cukier puder, proszek do pieczenia, białka jaj oraz mąkę pszenną i ziemniaczaną . Zamknąć pokrywę dzbanka, wymieszać masę – czas 20 sekund, prędkość 4.

Krok 2 – Otworzyć pokrywę dzbanka, za pomocą łopatki zgarnąć masę ze ścianek naczynia, mieszać ponownie – czas 20 sekund, prędkość 4.

Krok 3 – Otworzyć pokrywę dzbanka, za pomocą łopatki wyjąć masę do innego naczynia.

Krok 4 – Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Z masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego (lub mniejsze wg uznania), układać na blaszce w niewielkich odstępach, lekko je spłaszczyć wilgotnymi rękoma lub np. łyżką. Ciastka wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury  180˚C z termoobiegiem i piec przez około 15 minut, aż będą lekko brązowe. Wyjąć z piekarnika, chwilę przestudzić, zdjąć z blachy.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy
Ciasto Murzynek