Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Ciasteczka migdałowe

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 min
Liczba porcji:
30 szt
Czas pieczenia:
15 min
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 200 g mielonych migdałów
  • 180 g przesianego cukru pudru
  • 30 g mąki pszennej ( tortowej)
  • 10 g mąki ziemniaczanej
  • 2 białka jaj
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – W naczyniu miksującym założyć nóż, wsypać mielone migdały, dodać cukier puder, proszek do pieczenia, białka jaj oraz mąkę pszenną i ziemniaczaną . Zamknąć pokrywę dzbanka, wymieszać masę – czas 20 sekund, prędkość 4.

Krok 2 – Otworzyć pokrywę dzbanka, za pomocą łopatki zgarnąć masę ze ścianek naczynia, mieszać ponownie – czas 20 sekund, prędkość 4.

Krok 3 – Otworzyć pokrywę dzbanka, za pomocą łopatki wyjąć masę do innego naczynia.

Krok 4 – Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Z masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego (lub mniejsze wg uznania), układać na blaszce w niewielkich odstępach, lekko je spłaszczyć wilgotnymi rękoma lub np. łyżką. Ciastka wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury  180˚C z termoobiegiem i piec przez około 15 minut, aż będą lekko brązowe. Wyjąć z piekarnika, chwilę przestudzić, zdjąć z blachy.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Szare kluski okraszone cebulą i kiełbasą
Trufle czekoladowe z malinami i migdałami
Gorąca czekolada z bitą śmietaną
Szybka babka z kakao
Jagodzianki
Ciasto z patelni z jabłkami
Ciasto jajko sadzone bez pieczenia
Babka ziemniaczana
Makaron do rosołu
Syrop dyniowo – korzenny (pumpkin spice)
Placki drożdżowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
 Donuty – amerykańskie pączki
Kremowa zupa kurkowa
Paprykarz szczeciński
Panna cotta z sosem owocowym
Zimowa herbata
Krokiety z mięsem mielonym, pieczarkami i serem
Krokiety z jajkiem i pieczarkami
Szybkie maślane ciastka
Hinduski napój Lassi
Krewetki w sosie curry z mango
Jednogarnkowe danie z piersi kurczaka, białej fasoli i warzyw
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Śledzie w oleju z cebulą i papryką
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście
Kruche maślane korzenne ciasteczka (bez jajek)
Drożdżowa strucla z jabłkami
Gofry piernikowe
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Podpłomyki
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kisiel z brzoskwiniami
Kawa mleczna
Syrop miętowy
Jabłka na parze
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką