Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Chleb Tostowy

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10min
Liczba porcji:
1
Czas pieczenia:
3h 05m
Składniki:
  • 200 ml mleka
  • 60 g oleju
  • 1 mała łyżeczki miodu
  • 1 jajko
  • 550 g mąki pszennej
  • 1 mała łyżeczka soli
  • 1 mała łyżeczka cukru
  • 17 g drożdży
Przygotowanie:

Składniki w wymienionej kolejności umieść w formie. Drożdże umieść w zagłębieniach zrobionych w mące. Formę zainstaluj w automacie. Zadeklaruj masę chleba 900 g, skórkę chleba o ciemnym odcieniu i uruchom program „TOSTOWY”.

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Wypiekacz do chleba MUC-01
Zobacz więcej
Bambusowa deska do krojenia SDB-3
Zobacz więcej
Zestaw noży SNS-3
Zobacz więcej
Udostępnij:
5 1 vote
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Ciasto drożdżowe z malinami i kruszonką
Pierś z kurczaka na kanapki
Babka majonezowa
Masło ziołowe
Makaron z łososiem w sosie śmietanowym
Szakszuka pomidorowa
Ciasto leśny mech
Faszerowane grzybki z jajek
Domowa kostka rosołowa z warzyw
Pasta z jajek i awokado