Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Chleb Tostowy

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10min
Liczba porcji:
1
Czas pieczenia:
3h 05m
Składniki:
  • 200 ml mleka
  • 60 g oleju
  • 1 mała łyżeczki miodu
  • 1 jajko
  • 550 g mąki pszennej
  • 1 mała łyżeczka soli
  • 1 mała łyżeczka cukru
  • 17 g drożdży
Przygotowanie:

Składniki w wymienionej kolejności umieść w formie. Drożdże umieść w zagłębieniach zrobionych w mące. Formę zainstaluj w automacie. Zadeklaruj masę chleba 900 g, skórkę chleba o ciemnym odcieniu i uruchom program „TOSTOWY”.

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Wypiekacz do chleba MUC-01
Zobacz więcej
Bambusowa deska do krojenia SDB-3
Zobacz więcej
Zestaw noży SNS-3
Zobacz więcej
Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Pierniczki z okienkiem
Masa makowa
Drożdżowa gwiazda z makiem
Drożdżowa choinka z makiem
Bezowe choinki
Sernik krówkowy na kruchym cieście
Sernik z rosą
Sałatka śledziowa z papryką
Ryba w zalewie octowej
Ryba w zalewie pomidorowej
Uszka z grzybami
Piernik „Last Minute”
Makowiec na kruchym spodzie
Makowiec japoński
Kulebiak z kapustą kiszoną i grzybami
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami
Drożdżowe pierogi z pieczarkowym farszem
Oponki serowe
Ciasteczka dyniowo marchewkowe
Torcik kokosowo-jagodowy na rumowym biszkopcie
Zielone kopytka
Napój z pietruszki
Sałatka z indyka
Napój czekoladowo-orzechowy