Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Chleb Francuski

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10min
Liczba porcji:
1
Czas pieczenia:
3h 40m
Składniki:
  • 200 ml wody
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 mała łyżeczka soli
  • 1 mała łyżeczka cukru
  • 400 g mąki pszennej
  • 3/4 łyżeczki suszonych drożdży
  • 2 małe łyżeczki ziół prowansalskich
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Wypiekacz do chleba MUC-01
Zobacz więcej
Bambusowa deska do krojenia SDB-3
Zobacz więcej
Zestaw młynków ręcznych do przypraw SMP-09
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Składniki w wymienionej kolejności umieść w formie. Formę zainstaluj w automacie. Zadeklaruj masę chleba 680g, skórkę chleba o jasnym odcieniu i uruchom program „FRANCUSKI”. Gdy automat zasygnalizuje moment na dodanie przypraw (10 sygnałów) to dodaj zioła prowansalskie.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Pierniczki z okienkiem
Masa makowa
Drożdżowa gwiazda z makiem
Drożdżowa choinka z makiem
Bezowe choinki
Sernik krówkowy na kruchym cieście
Sernik z rosą
Sałatka śledziowa z papryką
Ryba w zalewie octowej
Ryba w zalewie pomidorowej
Uszka z grzybami
Piernik „Last Minute”
Makowiec na kruchym spodzie
Makowiec japoński
Kulebiak z kapustą kiszoną i grzybami
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami
Drożdżowe pierogi z pieczarkowym farszem
Oponki serowe
Ciasteczka dyniowo marchewkowe
Torcik kokosowo-jagodowy na rumowym biszkopcie
Zielone kopytka
Napój z pietruszki
Sałatka z indyka
Napój czekoladowo-orzechowy