Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Chleb drożdżowy (słodki)

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10min
Liczba porcji:
1
Czas pieczenia:
3h 00m
Składniki:
  • 450 g mąki pszennej
  • 25g świeżych drożdży
  • 2 jajka
  • 3 duże łyżki oleju
  • 220 ml mleka
  • 2 – 3 duże łyżki cukru kryształu
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/3 szklanki rodzynek
Przygotowanie:

Do formy wlej mleko, następnie dodaj wymieszane żółtka z białkami i olejem, wsyp mąkę a następnie sól, cukier, cukier waniliowy, pokruszone drożdże i rodzynki. Formę zainstaluj w automacie, zadeklaruj masę chleba 900g, skórkę chleba o jasnym odcieniu i uruchom program „SŁODKI”.

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Wypiekacz do chleba MUC-01
Zobacz więcej
Bambusowa deska do krojenia SDB-3
Zobacz więcej
Zestaw noży SNS-3
Zobacz więcej
Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Pierniczki z okienkiem
Masa makowa
Drożdżowa gwiazda z makiem
Drożdżowa choinka z makiem
Bezowe choinki
Sernik krówkowy na kruchym cieście
Sernik z rosą
Sałatka śledziowa z papryką
Ryba w zalewie octowej
Ryba w zalewie pomidorowej
Uszka z grzybami
Piernik „Last Minute”
Makowiec na kruchym spodzie
Makowiec japoński
Kulebiak z kapustą kiszoną i grzybami
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami
Drożdżowe pierogi z pieczarkowym farszem
Oponki serowe
Ciasteczka dyniowo marchewkowe
Torcik kokosowo-jagodowy na rumowym biszkopcie
Zielone kopytka
Napój z pietruszki
Sałatka z indyka
Napój czekoladowo-orzechowy