Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Chleb drożdżowy (słodki)

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10min
Liczba porcji:
1
Czas pieczenia:
3h 00m
Składniki:
  • 450 g mąki pszennej
  • 25g świeżych drożdży
  • 2 jajka
  • 3 duże łyżki oleju
  • 220 ml mleka
  • 2 – 3 duże łyżki cukru kryształu
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/3 szklanki rodzynek
Przygotowanie:

Do formy wlej mleko, następnie dodaj wymieszane żółtka z białkami i olejem, wsyp mąkę a następnie sól, cukier, cukier waniliowy, pokruszone drożdże i rodzynki. Formę zainstaluj w automacie, zadeklaruj masę chleba 900g, skórkę chleba o jasnym odcieniu i uruchom program „SŁODKI”.

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Wypiekacz do chleba MUC-01
Zobacz więcej
Bambusowa deska do krojenia SDB-3
Zobacz więcej
Zestaw noży SNS-3
Zobacz więcej
Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Masło ziołowe
Makaron z łososiem w sosie śmietanowym
Szakszuka pomidorowa
Ciasto leśny mech
Faszerowane grzybki z jajek
Domowa kostka rosołowa z warzyw
Pasta z jajek i awokado