Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Budyń czekoladowy z kakao

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 minut
Liczba porcji:
4
Czas gotowania:
10 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
Użyte akcesoria:
Składniki:
  • 500 g mleka
  • 30 g masła
  • 60 g cukru opcjonalnie
  • 15 g kakao
  • 40 g mąki ziemniaczanej
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Robot kuchenny MRK-17
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Przygotowanie:
  1. Do naczynia miksującego założyć mieszadło. Wlać mleko, włożyć masło, mąkę ziemniaczaną, kakao i cukier. Zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Ustawienia własne – Gotować – czas 10 minut, temperatura 85°C, prędkość 2.
  2. Przelać do miseczek  i podawać bezpośrednio po ostudzeniu. 
Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Pierniczki z okienkiem
Masa makowa
Drożdżowa gwiazda z makiem
Drożdżowa choinka z makiem
Bezowe choinki
Sernik krówkowy na kruchym cieście
Sernik z rosą
Sałatka śledziowa z papryką
Ryba w zalewie octowej
Ryba w zalewie pomidorowej
Uszka z grzybami
Piernik „Last Minute”
Makowiec na kruchym spodzie
Makowiec japoński
Kulebiak z kapustą kiszoną i grzybami
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami
Drożdżowe pierogi z pieczarkowym farszem
Oponki serowe
Ciasteczka dyniowo marchewkowe
Torcik kokosowo-jagodowy na rumowym biszkopcie
Zielone kopytka
Napój z pietruszki
Sałatka z indyka
Napój czekoladowo-orzechowy