Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Bliny drożdżowe z serem

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
60 min
Liczba porcji:
4
Czas smażenia:
do 20 min
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 230 g sera białego półtłustego
  • 250 g mąki pszennej uniwersalnej
  • 1 jajko
  • 10 g świeżych drożdży
  • 1 łyżeczka soli
  • 0,5 łyżeczki pieprzu
  • olej do smażenia
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – W naczyniu miksującym umieścić nóż. Do naczynia włożyć biały ser i mąkę, drożdże, jajko, sól i pieprz. Zamknąć pokrywę dzbanka, zmiksować ciasto – czas 30 sekund, prędkość 4.

Krok 2 – Otworzyć pokrywę dzbanka, za pomocą łopatki wyjąć ciasto do miski, przykryć ściereczką, pozostawić w temperaturze pokojowej na ok. 30 min. Po tym czasie, na patelni z rozgrzanym olejem smażyć niewielkie bliny z obydwu stron na złocisty kolor. Bliny podawać jako danie obiadowe np. z duszonymi grzybami, krewetkami w winnym sosie, innymi sosami.

Udostępnij:
5 1 vote
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
2 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Tośka

Na pewno wypróbuję przepis! Mam właśnie sam cook psc 11, więc jestem spokojna 🙂

joanna.szustakiewicz

Trzymamy kciuki 🙂 Proszę się pochwalić jak wypróbuje Pani przepis.

Zobacz również
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy
Ciasto Murzynek